Рідні стіни не допомогли

У  9-му турі ФК “Полтава” вдома приймав лідера чемпіонату – МФК “Олександрія”. Гості до звітного поєдинку не втратили жодного очка, здобувши вісім перемог на старті першості. Полтавці ж тішилися тим, що пропустили найменше м’ячів серед усіх учасників ліги – лише три. До речі, підопічним Шарана на стадіоні “Локомотив” за два зіграних матчі в історії протистоянь між цими колективами не вдалося забити бодай одного гола, тут вони двічі поступалися з однаковим рахунком – 0:1.
“Олександрійці” розпочали гру дуже активно й агресивно. Вони одразу перехопили ініціативу: в перші хвилини виконали кілька кутових та штрафних ударів, використовували фланги й били по воротах. Полтавці переважно захищалися, а про атаки лише мріяли. Вже на четвертій хвилині після стандарту ворота нашої команди рятує Максим Кучинський. Через десять хвилин Зозуля вибиває м’яч практично з лінії воріт, суперник небезпечно пробивав головою. Лише у середині тайму господарі ситуацію вирівняли, почали частіше контролювати м’яч, з’явилися перші загрози воротам Новака. На 32-й хвилині після чергового штрафного удару у виконанні гостей “смугастий” влучив у стійку воріт “Полтави”. Підопічні Близнюка відповіли гострою контратакою. Коркішко по флангу протягнув м’яч метрів тридцять і зробив хороший пас на Соломку. Але нашому півзахиснику не вдалося в один дотик відправити “шкіряного” у ціль. Останні хвилини тайму ситуацію на полі вже контролювали наші футболісти.
Другу половину протистояння господарі розпочали також атакою, але, втративши м’яч, наразились на контрвипад “жовто-чорних”, які й відкрили рахунок. Після виходу двох гравців суперника на одного захисника Кучинському довелося діставати м’яч з сітки власних воріт – 0:1.
Полтавці пішли відігруватися і згодом отримали право на гострий стандарт майже з кута штрафного майданчика. Після майстерного навісу Лісового зав’язалася боротьба за м’яч, і суперник недозволеним прийомом зупинив Соломку. Пенальті! Пробивати його береться Коркішко, але воротар гостей у відчайдушному стрибку відбиває “шкіряного”. Дмитро мав можливість забити його у сітку з другої спроби, але й тут не пощастило. Так наші земляки втратили найреальніший момент для того, щоб рахунок зрівняти. Далі на футбольному полі тривала рівна гра. Намагаючись підсилити наступ, Ілля Близнюк провів усі заміни, але захист противника більше не помилявся. На 83-й хвилині “олександрійці” мали шанс зняти усі питання у матчі, забивши другий гол. Знову були фланговий прохід і простріл у штрафний майданчик. Але гравець, який замикав комбінацію, до м’яча не встиг. В останніх атаках “чорно-білих” брав участь наш воротар, і доволі майстерно та потужно. Але і Кучинському не вдалося допомогти партнерам вирівняти ситуацію. У підсумку – поразка (0:1). Перша перемога “Олександрії” на полі “Полтави”.
На післяматчевій прес-конференції асистент наставника господарів Ігор Лучкевич зазначив, що його команда зовсім не заслуговувала на поразку, а деяким молодим гравцям треба було діяти сміливіше і реалізовувати свої моменти. Щодо бажання та самовіддачі, то у тренерського штабу претензій до своїх виконавців не було.
Кольори ФК “Полтава” захищали: Кучинський, Зозуля, Бутенін, Парамонов, Коваленко (Гірський, 83), Лісовий (Бондаренко, 84), Боровець, Коркішко (Семчук, 58, Олійник, 70), Зеленевич, Соломка, Фомич.
Наступний матч у чемпіонаті наші земляки зіграють у вівторок, 30 вересня, у Полтаві з ФК “Суми”.

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.