Поступилися чемпіону

В  обласному центрі відбувся перший матч 1/8 фіналу розіграшу Кубка України з футболу між командами ФК “Полтава” – “Шахтар” (Донецьк). Цікаво, що у 2010 році суперники вже грали між собою у цій же стадії. Тоді у Полтаві “гірники” виграли – 2:0. І ось нове протистояння. До речі, Кубок України сезону 2014/2015 розігрується за новим форматом. Тепер стадія однієї восьмої, чвертьфінал і півфінал складаються з двох матчів.
Перша ж атака господарів ледь не завершилася взяттям воріт. Фомич пройшов по лівому флангу, небезпечно  бив Соломка, але П’ятов урятував команду. Гості відповіли своїми атаками. Захист “чорно-білих” витримав. Полтавці не відсиджувалися в обороні і дуже гостро контратакували. Знову шанс мав Соломка, який бив головою із меж карної зони, однак П’ятов реагує. Згодом Боровець завдає потужного удару метрів з 25-ти – м’яч влучає у поперечину. На 34-й хвилині підопічні Близнюка забили гол: Зеленевич віддав у розріз на Фомича, а той пробив у ближній кут. Однак асистент арбітра зафіксував офсайд, якого не було. На 36-й хвилині Зеленевич пройшов із м’ячем зі своєї половини поля майже до штрафного майданчика суперника, віддав пас на центрального захисника Бутеніна, який несподівано підключився до контратаки. Артем уже в падінні прострілив на дальню стійку, де в підкаті м’яч у ворота переправив Фомич – 1:0. Донеччани діяли переважно за рахунок індивідуальної майстерності. Й на останніх секундах першого тайму це далося взнаки. Ілсіньо виконав подачу на дальню стійку, Гладкий поборовся із захисником, м’яч відлетів до Тейшейри, який з кількох метрів головою пробив у верхній кут, – 1:1.
Друга 45-хвилинка розпочалася аналогічно першій. Гості контролювали гру, а наші земляки намагалися шукати своє щастя у контратаках. Після 60-ї хвилини “помаранчово-чорні” значно додали і міцно затисли господарів біля їхнього штрафного майданчика. Луческу випустив на заміну своїх “зірок” – Фреда і Бернарда, які ще більше підсилили міць чемпіона. У полтавців у цей проміжок часу м’яч практично не тримався, більш технічні майстри просто переважали молодих виконавців “Полтави”. На 68-й хвилині наші захисники, кинувшись на перехоплення Бернарда, забули про Гладкого, який пробив з середньої відстані, – 1:2. Далі Тейшейра після паса Фреда змістився з лівого флангу в центр, відправив “шкіряного” під дальню стійку – 1:3. Одразу після цього “чорно-білі” огризнулися. Бутенін після навісу небезпечно пробивав головою, м’яч пролетів за кілька сантиметрів біля стійки воріт П’ятова.
Через чотири хвилини відзначився Чигринський. Гладкий скинув м’яч вздовж воріт після подачі Фреда, і Дмитру залишалось тільки підставити ногу – 1:4. Після цього господарі знову пішли в атаку, але пропустили і п’ятий м’яч. Остаточну крапку у матчі з пенальті поставив Дентіньо – 1:5.
Кольори ФК “Полтава” захищали: Кучинський, Зозуля, Бутенін, Парамонов, Кравченко (Гірський, 71), Боровець, Лісовий (Бондаренко, 46), Зеленевич, Соломка, Коваленко (Шевчук, 59), Фомич.
Після матчу головний тренер наших земляків Ілля Близнюк зауважив, що його підопічним ніхто не заважав ще у першому таймі забити кілька м’ячів у ворота суперника. Не вистачило виконавської майстерності, але гравці “Полтави” набули безцінного досвіду. Другий матч 1/8 фіналу розіграшу Кубка України між цими командами відбудеться наприкінці жовтня.

Іван СЛЮСАРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.