Один за всіх, усі – за Україну

Уже дев’ять років поспіль старшокласники Кременчука з великим ентузіазмом беруть участь у військово-спортивній грі “Патріот”. Організацію цього заходу взяло на себе об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів “Бойове братство” при незмінній підтримці Всеукраїнського благодійного фонду “Джерело Дніпра”, почесним президентом якого є депутат обласної ради Володимир Матицин.
– Гру “Патріот” ми проводимо насамперед з метою формування у підростаючого покоління таких якостей, як мужність, відвага, стійкість, – зазначає голова об’єднання “Бойове братство” Олег Фещенко. – Військово-спортивна гра – це цікаво, адже подібні змагання у наших школах останнім часом відбувалися нечасто. Натомість хлопцям і дівчатам цікаво потримати в руках автомат, зібрати його та розібрати, одягнути протигаз. Нинішні змагання були особливими, адже набуття військових навичок є актуальним і необхідним, що, власне, і доводять події на Сході країни.
Цього року ігри вперше проходили не на території Кременчуцького артилерійського полку, а на стадіоні “Політехнік”. Участь у них взяли учні 10–11 класів
25 шкіл Кременчука. За них прийшли вболівати молодші школярі, батьки та вчителі. На свято завітали й ветерани Великої Вітчизняної війни.
Учасники завзято боролися за перемогу, змагаючись в естафеті, розбиранні і збиранні автомата АКС-74, стрільбі з пневматичної зброї, налаштуванні радіостанції, визначенні магнітного азимута, метанні гранати на дальність, бігу в бронежилеті, перетягуванні канату, конкурсі на кращу емблему й девіз команди.
Найкращою за результатами всіх видів змагань та у загальному заліку виявилася команда “Альянс” зі школи № 17. Друге місце виборола команда ЗОШ
№ 19, третє – посіли учні школи № 1. Переможці отримали почесні грамоти та подарунки – набори м’ячів для футболу, волейболу та баскетболу, а також солодкі призи. А після церемонії нагородження всіх учасників змагань за традицією запросили скуштувати справжньої солдатської каші з польової кухні.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.