ГРИГОРІЙ СКОВОРОДА ПОСТАНЕ У ЧОРНУХАХ НА ПОВЕН ЗРІСТ

Дорогі земляки! Шановні полтавці! Усі наші співвітчизники! Побратими українці в діаспорі!
У славному козацькому містечку Чорнухах, на полтавській батьківщині нашого видатного земляка Григорія Сковороди, по всій незалежній і єдиній Україні чуємо, як усе голосніше лунає слово Григорія Сковороди, як до його мудрості дослухається світ. Бачимо, як філософ-пророк постає вдячними пам’ятниками в Києві, Харкові, Європі та й за океаном. То чи не пора Сковороді прийти на свою батьківщину пам’ятником на повен зріст, окриленим зустріччю із дорогою йому отчиною, зі своїми сьогоднішніми земляками-хліборобами? Відповідь може бути тільки одна – ТАК! Так вважаємо, мислимо не лише ми, одномовці великого мислителя й поета. Зливаються в цій думці з нами й наші співвітчизники, всі-всі, кому дорога пам’ять про Сковороду, хто усвідомлює, що XXI століття має стати віком сковородинівського гуманізму й високої моралі, а з часом сковородинізації всієї України.
Як ніколи, сьогодні, коли наша армія веде війну за цілісність й непорушність рідної України, нам близькі й мобілізуючі кожного з нас слова Григорія Сковороди: “…Хто воїном народжений бути – дерзай, озброюйся!.. Захищай землеробство й купецтво від внутрішніх грабіжників та зовнішніх ворогів. Бережи звання, як око. Віддати за образу, захищати страдну й беззбройну невинність, заступатися за основу суспільства – Правду… Не бійся, з Богом легше буде тобі переносити голод, спрагу, холод, жар, безсоння, кровотічні рани і самий страх смертний…” З таким військовим наказом нашого великого Патріота нас не зламає ніякий ворог, ми переможемо! Запалився на благородну працю по створенню пам’ятника Сковороді молодий київський скульптор Віталій Андріанов, відомий вже тим, що пам’ятник його різця Тарасу Шевченку стоїть у центрі литовського Вільнюса.
Як нам відгукнутися на вселюдну пропозицію спорудити пам’ятник Сковороді в козацьких Чорнухах? Нашою любов’ю до Григорія Сковороди, а також доброчинними внесками на майбутній пам’ятник духовному поводирю нашої незламної Нації. Для цього в Чорнухах створено благодійний фонд “Батьківщина Григорія Сковороди”, який має такі реквізити: поточний рахунок № 26001125533001, код ЄДРПОУ 37735052, МФО 331489, ПАТ “Полтава-банк”, благодійний фонд “Батьківщина Григорія Сковороди”. При переказуванні внеску слід зазначити: “На пам’ятник Сковороді”.
Будемо вдячні вашому посильному внеску, аби тільки він ішов від серця, від любові до великого Українця Григорія Сковороди. Прізвище та ім’я кожного доброчинця будуть опубліковані у Всеукраїнській громадсько-політичній газеті “Зоря Полтавщини” і в Чорнухинській районній газеті “Нова праця”. Давайте разом побудуємо пам’ятник Григорію Савичу Сковороді на його милій батьківщині, в центрі України!
Б.І. ОЛІЙНИК – поет-академік, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Герой України, голова Українського фонду культури.
Л.В. ГУБЕРСЬКИЙ – академік, Герой України, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
В.А. ЧЕПЕЛИК – народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, голова Національної спілки художників України.
Л.І. АНДРІЄВСЬКИЙ – народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, директор сковородинського видавництва “Криниця”.
В.М. РЕШЕТИНСЬКИЙ – старший пастор київської церкви “Християнська надія”, президент Духовної академії “Міжнародний центр християнського лідерства”, директор Інституту генези життя і Всесвіту.
Б.М. ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ – лауреат премії імені Героя України Михайла Сікорського, почесний громадянин селища Чорнухи.
В.Я. СТАДНИЧЕНКО – лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Міжнародної премії імені Григорія Сковороди, премії імені Івана Франка, почесний громадянин селища Чорнухи.
С.Г. ПЕРЕТЯТЬКО – голова Чорнухинської районної державної адміністрації.
Н.О. КРИВЧУН – голова Чорнухинської районної ради.
М.О. КРИВЧУН – голова благодійного фонду “Батьківщина Григорія Сковороди” та Організаційного комітету з підготовки й відзначення 295-ї річниці від дня народження Григорія Сковороди.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.