Повна прозорість: фонд Андрія Матковського прозвітував про витрати

Одинадцятого вересня відбулося засідання Наглядової ради фонду Андрія Матковського “Полтавська родина” щодо реалізації ініціативи “Підтримай наших!”. Відповідальний координатор Наглядової ради Оксана Йосипенко розповіла й підтвердила фінансовою звітністю, куди витрачаються кошти полтавців, які вони перераховують на благодійний рахунок “Полтавської родини”.
Так, лише за перші два тижні на благодійний рахунок надійшло 303 тисячі 954 гривні. З них 170 тисяч 290 гривень було витрачено на бронежилети, бушлати, термоплащі, гортекси, светри, берці тощо.
Деякі полтавці та місцеві підприємці допомагають не грошима, а робочими руками, чи приносять вже закуплені товари.
Полтавський кафедральний Свято-Успенський собор УПЦ КП кожного дня приймає пакунки з необхідними речами та продуктами для воїнів АТО. А фонд Андрія Матковського додатково отримав та передав у військові частини ще 23 бронежилети, 2 комплекти військової форми, 5 артилерійських камуфляжних кашкетів, тактичні снайперські окуляри тощо.
– Хочу подякувати звичайним полтавцям, які перераховують по 5, 10, 20 гривень. Таких благодійників багато, і їх загальний внесок є суттєвим. Бачимо, що на наш заклик відгукнулася вся полтавська громада. Завдяки цьому наші воїни в зоні АТО стали більш захищеними, а їхні матері – трохи спокійнішими, – каже  Оксана Йосипенко. – Крім того, дякую Андрієві Матковському, який обіцяв налагодити роботу із залучення полтавських підприємців і свого слова дотримав: вони перерахували на благодійний рахунок “Полтавської родини” вже 145 тисяч гривень. Щирі слова подяки хочу адресувати Полтавському батальйону небайдужих, з яким ми дуже тісно співпрацюємо, а також волонтерові Оксані Федіній. Коли розпочиналася ініціатива “Підтримай наших!”, фонд Андрія Матковського узяв на себе зобов’язання забезпечити кожного призовника, який відправляється в зону АТО з Полтави, бронежилетом та каскою. Щоправда, каски поки що віддати військовим не можемо, оскільки велика партія, замовлена нами, вже понад тиждень чекає розмитнення на кордоні. Але по можливості ми відгукуємося й на інші прохання солдатів та їхніх рідних, тому закуповуємо теплі речі, військову форму і взуття. Нашим захисникам треба допомагати, і я прошу всіх: не будьте байдужими!
– Нині для волонтерів роботи надзвичайно багато, і ми раді, що об’єднали зусилля, – говорить представник Наглядової ради фонду “Полтавська родина”, відповідальний координатор Полтавського батальйону небайдужих Наталія Святцева. – Наш батальйон працює з червня, і на сьогодні ми курируємо понад двадцять військових підрозділів на Сході України. Знаємо, що потрібно бійцям на передовій. Приємно, що “Полтавська родина” взяла на себе дуже відповідальну ділянку роботи  – забезпечити військових засобами особистого захисту. Все відбувається дуже чесно, прозоро. Ми, представники Наглядової ради, контролюємо звітність і готові надати інформацію про витрати в будь-який момент.
Таким чином із кожним днем полтавська громада все більше об’єднується навколо проблем української армії, а значить, усі разом ми ще завзятіше працюємо на мир у нашій країні!

Віктор СОКОЛЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.