Довгоочікувана перемога

ФК  “Полтава” черговий матч чемпіонату провів у Харкові з місцевим “Геліосом”. Це була центральна зустріч 8-го туру. Полтавці до звітного поєдинку тричі поспіль зіграли з рахунком 0:0. І ось нарешті наші земляки здобули перемогу.
Матч розпочався цікаво й у швидкому темпі. Вже на 7-й хвилині після флангової передачі Соломки простріл замикав Фомич, але воротар “Геліоса” свою команду врятував. За 15 хвилин трапилася майже аналогічна комбінація, і цього разу “шкіряний” все ж опинився у воротах господарів – 1:0. Харків’яни намагалися відігратися, але і гості не відсиджувалися в обороні. На 29-й хвилині небезпечна контратака “Геліоса”. На ударну позицію вийшов екс-гравець нашої команди Шаврін, обійшов захисника і небезпечно пробив. Відмінно зіграв Кучинський, який парирував м’яч на кутовий. Поступово територіальною перевагою заволоділи господарі. На останніх хвилинах першого тайму знову в штрафному майданчику полтавців виникло кілька загроз їхнім воротам, проте майстерно діяв наш воротар. На початку другої 45-хвилинки більш потужно виглядали знову “чорно-білі”. Вирізнявся своєю наполегливістю Фомич. У середині тайму гра дещо заспокоїлася. Гострота відновилася у заключні 15 хвилин. Спочатку потужно пробивав Коркішко, далі кілька моментів було у господарів. Забити ж футболістам вдалося лише у компенсований час. Після контратаки відзначився Соломка, а на останніх секундах поєдинку арбітр призначив пенальті, яке реалізували господарі, скоротивши рахунок, – 2:1. Це – перша перемога “Полтави” в історії її протистоянь із “Геліосом” у Харкові.
Після матчу тренер наших земляків Ігор Лучкевич зазначив, що його підопічні виконали настанови на гру, а в атаці команда нарешті зіграла агресивно і результативно.
Кольори ФК “Полтава” захищали: Кучинський, Соломка, Коркішко (Шевчук, 78), Зозуля, Фомич, Кравченко (Коваленко, 46), Зеленевич, Боровець (Турчанов, 87), Парамонов, Лісовий (Бондаренко, 68), Бутенін.
Наступний матч наші футболісти зіграють у суботу, 20 вересня, у Полтаві з лідером чемпіонату ФК “Олександрія”.

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.