“Зоря Полтавщини” долучилася до благодійного збору коштів бійцям АТО

“Ice Bucket Challenge” (стилізований переклад з англійської – “виклик крижаного відра”) – це акція, спрямована на благодійництво. Первинна мета – зібрати кошти у фонд із вивчення дуже складного захворювання – аміотрофічного бічного склерозу. За правилами, людина, яка отримує естафету від іншого учасника акції, повинна облитися відром крижаної води та переказати у благодійний фонд 10 доларів або ж не обливатися та переказати 100 доларів. Водночас вона має право передати естафету ще трьом учасникам, яким, за умовами акції, дається 24 години, щоб відповісти на пропозицію.
В Україні акція набула іншого характеру. Метою заходу стала допомога учасникам АТО. Правила залишаються тими ж, але пожертвування відбувається не у доларах, а в гривнях. Учасники переказують гроші на рахунок Міністерства оборони або волонтерам, які допомагають нашим бійцям. У Полтаві акція стартувала у серпні. За цей час до неї серед інших долучилися народний депутат України Юрій Бублик, заступник голови–керівник апарату облдержадміністрації Роман Чабановський, студенти та викладачі Полтавського університету економіки і торгівлі на чолі з ректором, професором Олексієм Нестулею, цим самим давши старт акції серед вишів Полтави, урбан-об’єднання “Citylab”, громадський рух “Чиста Полтава”, мистецьке об’єднання “Magnum Opus”, а також журналісти інтернет-видання “Полтавщина”, “Полтавщина Спорт”, телестудії “Місто”, ОДТРК “Лтава”.
Прийнявши естафету в “лтавівців”, “Зоря Полтавщини” виконала умови акції. Заступник головного редактора Віктор Кікоть та відповідальний секретар Анатолій Васевич отримали крижаний душ і передали від колективу редакції по 150 гривень Полтавському батальйону небайдужих із щирим сподіванням, що ця ланка з усього благодійного ланцюжка буде частиною такої необхідної нині підтримки захисників Вітчизни.
Але допомога Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” цим не вичерпується. Колектив редакції дещо раніше перерахував свій одноденний заробіток на потреби військових. Ми також кількасот примірників кожного випуску газети передаємо Полтавському батальйону небайдужих, а певну кількість свіжих газет – підрозділу патрульної служби міліції особливого призначення “Полтава”, аби тепле слово та добрі новини з дому допомагали нашим бійцям на буремному Сході.
Тож, виконавши умови акції “Ice Bucket Challenge”, “Зоря Полтавщини” передала естафету колективу Управління майном Полтавської обласної ради, комунальному видавництву “Полтавський літератор”, редакції газети “Полтавський вісник”.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.