Ми вистоїмо і переможемо

Хід будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах області у 2014 році та стан державної реєстрації нормативно-правових актів суб’єктів нормотворення області протягом першого півріччя цього року – такими були головні питання порядку денного розширеного засідання колегії облдержадміністрації. Вів засідання голова ОДА Віктор Бугайчук. У роботі зібрання взяв участь виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко.
Робота колегії розпочалася з урочистостей під час яких у виконанні майстрів сцени та присутніх у залі прозвучали Державний Гімн України й пісенний твір “Молитва за Україну”. Групі полтавців за значний внесок у розвиток регіону та з нагоди Дня Незалежності України було вручено нагороди й відзнаки.
– Наша держава нині проходить нелегкі випробування. На жаль, у всі часи всі народи завойовували свободу тільки кров’ю, в боях. Ми вистоїмо, ми переможемо, – наголосив, висловлюючи вдячність кращим фахівцям різних галузей народного господарства області, Віктор Бугайчук.
До згуртованості, ще більшого єднання, формування надійного тилу закликав присутніх Володимир Марченко. Він наголосив на необхідності допомогти сім’ям учасників АТО у вирішенні їхніх проблем.
Про хід проведення робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах області у 2014 році доповідав тимчасово виконуючий обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Володимир Нечипоренко.
– Загальний обсяг субвенції спеціального фонду Державного бюджету обласному бюджету на проведення дорожніх робіт у цьому році становить 31 мільйон гривень. Станом на 20 серпня 2014 року використання коштів становить 7 мільйонів гривень. Причинами повільного використання коштів та низьких обсягів виконання робіт, окрім недостатнього фінансування з обласного бюджету, є відсутність необхідної для виконання робіт і укладання договорів документації, недостатнє інформування та залучення місцевих суб’єктів підприємницької діяльності до виконання робіт. На капітальні видатки спрямовується майже 21 мільйон гривень, решта – на поточні ремонти. Загальна кількість об’єктів виконання робіт становить 238 одиниць, у тому числі з капітального ремонту – 107 об’єктів та поточного – 131 об’єкт, – зазначив доповідач.
Із початку року для фінансування робіт на казначейський рахунок служби від департаменту інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації – головного розпорядника коштів – надійшло майже 18 мільйонів гривень субвенції.
На недостатній кількості заготовлених матеріальних ресурсів для утримання місцевих доріг у зимовий період наголосив співдоповідач, директор департаменту інфраструктури і туризму облдержадміністрації Сергій Марчишинець. Він також нагадав, що реформи з децентралізації влади передбачають передачу місцевих доріг місцевій владі, яка надалі й буде опікуватися їхнім утриманням.
Про стан державної реєстрації нормативно-правових актів суб’єктів нормотворення області протягом першого півріччя 2014 року доповідала начальник головного управління юстиції в Полтавській області Ірина Пашко.
Вона зокрема поінформувала, що протягом першого півріччя цього року органами юстиції області проведено правову експертизу та здійснено державну реєстрацію 229 нормативно-правових актів, серед них – 135 розпоряджень голів обласної та районних державних адміністрацій. Також проведено 2826 безвиїзних та виїзних перевірок, під час яких було переглянуто близько 15 тисяч розпорядчих актів з основної діяльності, прийнятих 235 суб’єктами нормотворення протягом першого півріччя цього року, направлено листи про приведення у відповідність до вимог чинного законодавства щодо 8 розпорядчих актів.
З обговорених питань прийнято відповідні рішення.
Підбиваючи підсумки роботи колегії, голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук акцентував увагу на необхідності забезпечення житлом переселенців зі Сходу, а таких в області близько 8 тисяч осіб, на підготовці до зими, зокрема на використанні альтернативних джерел у теплоенергетиці й утепленні житлових приміщень. Він також попросив допомоги підприємств у виготовленні арматурних сіток, які захищають БТРи від враження кумулятивними снарядами. 15 комплектів сіток уже виготовили підприємства Кременчука, ще 5 – Полтави, але для фронту таких пристроїв потрібно значно більше.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.