Чужих дітей обігріли як рідних

У  кожного з переселенців із буремного Сходу своя життєва історія. Хтось покинув рідну домівку всією сім’єю, хтось рятував життя дітей чи літніх членів родини. У півторарічної Люби та Марійки, якій неповних чотири рочки, із Горлівки Донецької області своя історія. Про те, що вони самі залишилися у квартирі без нагляду дорослих, першою дізналася їхня сусідка. Діти голосно плакали й просили допомоги, тож небайдужа сусідка вирішила відвезти їх до міської лікарні. Утім, як виявилося, і там ніхто не гарантував їм повної безпеки. Невдовзі лікарня у повному складі при допомозі громадських активістів розпочала евакуацію до сусіднього Дніпропетровська. Люба та Марійка виявилися найменшими учасниками цієї непростої з огляду на військові дії мандрівки. Громадські активісти вирішили прилаштувати дітей у найбільш безпечне місце. Вони зателефонували колегам із Кременчука й попросили знайти родину, яка б змогла дати їм тимчасовий притулок.
Така родина знайшлася у Крюківському районі міста. Нині дівчатка мешкають у сім’ї лікарів, які мають трьох своїх синів. Батьки запевняють, що їхню родину турбота про ще двох маленьких дівчат не обтяжує, вони дуже люблять дітей, а хлопці говорять, що давно просили у батьків сестричок.
Як зазначає начальник служби у справах дітей Крюківського райвиконкому Кременчука Зінаїда Проценко, це перший випадок на Полтавщині, коли із зони АТО до нашої області прибувають діти без супроводу дорослих. На даний час працівники служби збирають необхідні документи, інформацію для встановлення місця проживання дівчаток та перебування батьків. Комісія з питань захисту прав дітей Крюківського райвиконкому вирішила залишити у тимчасовій прийомній родині дітей до з’ясування всіх обставин. У свою чергу голова Крюківської районної ради Віктор Бражененко зазначає, що дітям надзвичайно пощастило, бо вони опинилися саме у такій родині, де для них створені необхідні моральні та побутові умови. Також він звертається до всіх мешканців району і міста з проханням не бути байдужими до долі будь-яких покинутих дітей.
Разом із тим Віктор Бражененко висловив вдячність ДП “Інформаційно-обчислювальний центр” Мінсоцполітики України, службі у справах дітей Полтавської ОДА, департаменту праці та соціального захисту населення Кременчука, Крюківському відділу ДРАЦС, відділу ведення Державного реєстру виборців райвиконкому за оперативну пошукову роботу даних, які стосуються дітей із Горлівки. Запевнив, що тимчасові переселенці будуть під постійним наглядом міської і районної влади до завершення АТО або до розшуку їхніх батьків. Голова Крюківської райради району особисто вже кілька разів відвідував родину, від райвиконкому вручав прийомним батькам матеріальну допомогу та подарунки дітям.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.