Не поступилися у меншості

Комсомольський “Гірник-Спорт” черговий матч чемпіонату в першій лізі грав на виїзді із ФК “Тернопіль”. У минулому сезоні ці команди змагалися за звання найкращої у другій лізі. Й ось нове побачення, яке закінчилося трьома вилученнями, чотирма голами, пенальті й бурею емоцій. Дебютанти першолігових перегонів, які несподівано для багатьох фахівців опинилися серед лідерів, показали видовищний і результативний футбол.
Уже на третій хвилині після різкого зіткнення довелося замінити Клімакова. Дмитро отримав сильний струс мозку. Господарі розпочали дуже потужно і комбінаційно. Атака йшла за атакою. На 15-й хвилині вони мали відкривати рахунок. Гравець “Тернополя” увірвався у штрафний майданчик, обіграв нашого воротаря, але з гострого кута не влучив у порожні ворота. В деяких моментах футболісти “Гірника-Спорту” просто не встигали за діями суперників, за що почали отримувати жовті картки. Як наслідок уже на 29-й хвилині наші земляки опинилися у меншості. За другий “гірчичник” арбітр вилучив Костюченка. Далі господарі тиск ще підсилили, але підопічні Жабченка трималися з останніх сил. Забитих м’ячів у першому таймі глядачі так і не побачили.
Зовсім інша картина спостерігалася у другій половині матчу. Гості значно додали у швидкості й навіть у чисельній меншості вдавалися до атак. На 63-й хвилині це дало результат, партнери вивели на ударну позицію Герасимця, і він не схибив – 0:1. А за хвилину тернопільці відігралися. Ситников парирував черговий удар, але “другим темпом” та ще й після рикошету м’яч залетів у сітку воріт – 1:1. На куражі суперник через п’ять хвилин забив знову – цього разу ударом головою у верхній кут воріт. Ситников був безсилий – 2:1. “Синьо-жовті” продовжували тиснути і були близькі до того, щоб розрив у рахунку збільшити, але відмінно діяв наш голкіпер. У “гірників”, вийшовши на заміну, дебютував нападник Приходной, якого “підписали” кілька днів тому. І заміна Жабченка спрацювала. Саме Максим заробив пенальті, а Кірієнко його реалізував – 2:2. На цьому голи закінчилися, а продовжилися вилучення. На останній хвилині основного часу друге попередження отримав Чеботаєв, і наші футболісти залишилися удев’ятьох. Господарі докладали надзусиль, щоб вирвати перемогу, але гірники згуртувалися і нічию втримали. Уже на останніх секундах Моісеєнко прорвався віч-на-віч з воротарем тернополян, але його з грубим порушенням правил зупинив захисник, за що також отримав червону картку. Приходной виконав стандарт, втім невдало. Після цього пролунав фінальний свисток.
Після матчу наставник комсомольчан подякував своїм гравцям за бійцівські якості та зазначив, що його підопічних “вибило” з гри вилучення ще у першому таймі. Довелося перебудовуватися, і команда у цій ситуації змогла здобути одне очко на виїзді.
Кольори ФК “Гірник-Спорт” захищали: Ситников, Костюченко, Герасимець (Дячук, 79), Чеботаєв, Лозовий, Клімаков (Андрієвський, 7, Голядинець, 29), Моісеєнко, Кірієнко, Корольков (Приходной, 71), Лугачов, Нелін.
Наступний матч наші земляки зіграють у суботу, 6 вересня, у Комсомольську з дніпродзержинською “Сталлю”.

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.