Сенсаційна перемога “Полтави”

У  рамках матчів 1/16 фіналу розіграшу Кубка України ФК “Полтава” вдома приймав прем’єр-лігового донецького “Металурга”. Всупереч прогнозам букмекерів та багатьох футбольних фахівців і завдяки повній самовіддачі та й командному духу полтавці переграли більш іменитого опонента. На початку зустрічі суттєво відчувалася перевага досвідчених гостей, у складі яких зі старту вийшло лише два легіонери. Підопічні П’ятенка діяли швидше, гостріше, комбінаційніше. Особливо виділялися на футбольному полі кіпріот Макрідіс та голландець Нельсон. Господарі ж контратакували, було помітне їхнє хвилювання. Кілька разів виручив команду наш воротар Кучинський. У середині тайму “біло-чорні” дещо освоїлися і почали частіше огризатися. А на 30-й хвилині забили м’яч. Зеленевич обіграв захисника і прорвався до воріт суперника. Його прохід зупинили з порушенням правил, і арбітр призначив пенальті. Майстерно пробив Коркішко – 1:0. Відігрався “Металург” через 10 хвилин. Після атаки з глибини поля відмінний пас отримав молодий форвард Акименко, який влучно пробив у кут воріт – 1:1. Здавалося, що гості спроможні значно додати і вийти вперед, але їхнє бажання зупинив свисток арбітра, що сповістив про закінчення першого тайму. В другій половині зустрічі господарі виглядали значно впевненішими, розкутішими і агресивнішими. Гострих моментів побільшало. Спочатку наші земляки змарнували свій шанс, а згодом після потужного удару м’яч влучив у поперечину полтавських воріт. Незадоволений таким перебігом подій тренер “Металурга” випускає своїх лідерів – серба Лазіча та бразильця Александре, але бажаних результатів це не принесло. Гості й далі грали без особливого бажання. А ось полтавці билися до останнього і свого не втратили. Вже у компенсований час, продемонструвавши бійцівський характер і повну самовіддачу, “Полтава” вирвала бажану перемогу. Після масованої атаки Насібулін забив другий м’яч – 2:1. Цікаво, що за весь тайм це був перший і єдиний удар у отвір воріт у виконанні “біло-чорних”. Гості нервово намагалися щось змінити, але їхні зусилля виявилися марними. Фінальний свисток на радість численним прихильникам нашої команди (а зібралося їх на стадіоні “Локомотив” близько двох тисяч) сповістив про головну сенсацію цього раунду розіграшу Кубка України.
Як зазначив на післяматчевій прес-конференції асистент головного тренера наших земляків Ігор Лучкевич, гравці продемонстрували величезне бажання, виклалися по максимуму та виконали тренерські настанови.
Кольори ФК “Полтава” захищали: Кучинський, Насібулін, Соломка, Коркішко, Бондаренко (Лісовий, 78), Зозуля, Фомич, Коваленко, Зеленевич (Семчук, 80), Парамонов, Бутенін.
В 1/8 фіналу Кубка України ФК “Полтава” зустрінеться із донецьким “Шахтарем”.

Олександр ТЕРЕЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.