“І кучерів тремких пахуче стоголосся…”

Нині навперебій пропонують універсальні шампуні й різні засоби догляду за волоссям. Усе це різноманіття синтетичних і мінеральних добавок, екзотичних рослин, які “володіють цілющою силою природи” здатне ввести в оману навіть найдосвідченішого покупця. Тож, щоб добре орієнтуватися у величезній кількості косметичних засобів і віднайти той, який справді дбайливо піклуватиметься про ваше волосся, варто ознайомитися з порадами, запропонованими на просвітницьких сторінках громадських об’єднань споживачів у Інтернеті.
Реклама часто нав’язує думку, що якість шампуню можна визначити за сукупністю таких його характеристик, як запах, консистенція, колір та рівень піноутворення. Експерти з цим не згодні, вони переконують, що тісна співпраця бренд-менеджерів і хіміків дозволяє творити “чудеса”, які вдало маскують будь-які помітні для покупця недоліки косметичних засобів.
Майстри в галузі краси звертають особливу увагу на склад шампуню: якщо є лаурил сульфат амонію або лаурет сульфат амонію, то, як правило, такий засіб має не дуже позитивний вплив на волосся. Взагалі  сульфати, які містяться у кожному шампуні, додають для того, щоб засіб краще пінився та вимивав бруд і жир. Та попри таку гарну справу, ці хімічні речовини часто завдають шкірі голови шкоди, а в людей із високою чутливістю провокують виникнення дерматиту. Значно більше довіри викликають засоби з додаванням натрію лаурилсульфату.
Дешеві шампуні, приміром, “два в одному”, – це марне витрачання грошей. Адже вони не виконують свого головного призначення – робити волосся м’яким і шовковистим. Як виявилося, до їхнього складу входять речовини, які нейтралізують одна одну. Від таких засобів немає ні користі, ні шкоди.
Не варто надмірно радіти зазначеній на пляшечці інформації про наявність у шампуні мінеральних речовин і вітамінів. Вони, звичайно, позитивно впливають на ріст та стан волосся, але далеко не настільки сильно, як запевняє реклама. У такому випадку найкращий лікар – вітамінні комплекси, які потрібно приймати внутрішньо.
Перукарі рекомендують обирати шампунь відповідно до типу волосся. Тоді засоби сприяють нормалізації обмінних процесів шкіри голови й додають здорового шовковистого блиску. Влітку для захисту від сонячних променів можна використовувати засоби із  SPF-фактором.
А ось людям, схильним до алергічних реакцій, або тим, хто має чутливу шкіру голови, не варто купувати шампуні з барвниками та ароматизаторами. Зазвичай наявність саме цих речовин викликає подразнення.

Підготувала Оксана БІЛЕНЬКА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.