Баклажани й перець до вашого столу

Ці овочі давно вже отримали прихильність у тих, хто дбає про смачні запаси. Перероблені в будь-який спосіб, вони добре смакують і з овочевими, і з м’ясними стравами.
Баклажани  фаршировані
На 1 кілограм баклажанів – 100 грамів моркви, 100 грамів часнику, 100 грамів солодкого перцю, 50 грамів солі, по 20 грамів м’яти, петрушки та кінзи, 300 грамів 6-відсоткового виноградного оцту.
Баклажани помити, зрізати плодоніжки, розрізати майже до кінця вздовж, трохи очистити від м’якоті, прокип’ятити 2 – 3 хвилини в розсолі (100 грамів солі на 1 літр води). Потім плоди дістати, охолодити, віджати надлишок води, залишивши на 16 – 20 годин під гнітом. Для приготування фаршу часник почистити, подрібнити з сіллю, додати подрібнені солодкий перець, моркву, петрушку, м’яту, гострий перець, кінзу й перемішати. Баклажани начинити цим фаршем, скласти в банки й залити виноградним оцтом.
Через 4 – 5 днів вони готові до вживання. Для тривалого зберігання банки з баклажанами потрібно простерилізувати й закатати.
Холодна закуска  
На 1 кілограм баклажанів – 400 – 500 грамів цибулі, 600 грамів червоних помідорів.
Баклажани помити, дрібно порізати кубиками, обсмажити в олії. Подрібнити цибулю й також обсмажити, додати до неї порізані на маленькі часточки помідори. Всі овочі скласти в одну посудину, перемішати, посолити за смаком, для гостроти можна додати меленого перцю. Суміш довести до кипіння, помішуючи. Потім розкласти гарячою у літрові банки й поставити стерилізуватися на 50 – 60 хвилин. Закатати.
Лимонний сюрприз
На 1 кілограм смажених баклажанів – 100–150 мілілітрів олії для заливки, 3 лимони, 25 грамів пряної зелені, сіль.
Молоді свіжі баклажани витримати в підсоленій воді протягом 1 години. Дати стекти воді й нарізати їх на шматочки товщиною 1–2 сантиметри, потім залити олією так, щоб кружечки плавали, й смажити.
Лимони, очищені від шкірки, порізати на кружечки. Пряну зелень дрібно посікти. Баклажани, лимони й зелень шарами укласти в посуд, залити олією, накрити пергаментним папером і зберігати в холодному місці. Використовувати як холодну закуску.
Перець маринований
Для маринаду (на 3 кілограми очищеного перцю) – 1 літр води, 2 столові ложки цукру, 1 столова ложка солі, 1 склянка олії, 180 мілілітрів оцту.
Червоний, жовтий, зелений перець (краще взяти рівну кількість кожного виду) помити, очистити від насіння, нарізати смужками шириною 1 сантиметр. Приготувати маринад з додаванням цукру, олії, довести до кипіння, додати оцет. Занурити нашаткований перець у маринад, варити на слабкому вогні 5 хвилин. Зняти з вогню, закласти в стерилізовані банки й негайно закатати.
Салат
На 6 літрових банок – 3 кілограми солодкого перцю, 3 кілограми яблук (краще антонівки), 4 літри води, 800 грамів цукру, 300 мілілітрів оцту.
Перець очистити від насіння, розрізати на 4 частини. Яблука також розрізати на 4 частини, видалити серцевину. Приготувати розсіл з води, цукру й оцту. В киплячому розсолі почергово бланшувати перець та яблука й укладати в простерилізовані літрові банки. Залити киплячим розсолом і відразу ж закатати.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.