“Ясні зорі” – воїнам світла

ОДИН із суботніх ранків у селищі Білики Кобеляцького району розпочався з того, що біля адміністративного приміщення ТОВ “Ясні зорі” зібрались представники колективу. Сюди прибув архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір, під опікою якого діє Полтавський батальйон небайдужих. Як зазначив владика, фундацію сформовано ще в квітні. Нині волонтери збирають благодійні внески, закуповують необхідні речі та продукти для українських військових і доправляють їх в зону АТО, східні регіони країни. За цей час для армії зібрано близько 500 тисяч гривень, на які придбано тепловізори, бронежилети, інше спорядження… Кілька разів на тиждень з Полтави відправляють продукти харчування, питну воду, засоби особистої гігієни.
Принцип батальйону небайдужих – допомогти полтавцям: і тим, хто на передовій, і тим, хто служить в інших підрозділах.
Якщо є можливість, владика особисто супроводжує ці вантажі, щоб зустрітись із земляками, окропити їх свяченою водою, підбадьорити добрим словом воїнів світла, які захищають не лише Батьківщину, а й світ від тероризму.
До Полтавського батальйону небайдужих звернулись і представники ТОВ “Ясні зорі”.
– Знаючи, яка непроста зараз ситуація із забезпеченням воїнів, які боронять нашу землю на Сході, ми вирішили підтримати солдатів, — сказала від імені колективу підприємства біоінженер Ірина Чорна. — Кожен з нас хоче, щоб швидше закінчилась війна, щоб матері, дружини, діти дочекалися з перемогою своїх синів, чоловіків, батьків.
Генеральний директор ТОВ “Ясні зорі” Ігор Михайлюк передав владиці Федору сертифікат на 30 бронежилетів п’ятого класу захисту. Також підприємство відправило спеціальним рефрижератором тонну м’яса. Працівники комплексу також проявили ініціативу і зібрали по домівках чимало інших продуктів харчування.
– Нещодавно підприємство змінило власника. Разом з цим змінилася його політика в соціальних питаннях, – зазначив Ігор Михайлюк. – Дирекція підтримала ініціативу колективу, бо наші захисники також потребують захисту. Ми віримо в те, що Україна відстоїть незалежність, демократичний, європейський вибір. Слава Україні!
“Героям слава!” – відізвалося багатоголоссям. Архієпископ Федір освятив автомобілі з подарунками, гостинцями трудівників ТОВ “Ясні зорі”. Додамо, що продукти доставлено в один із бойових підрозділів, який дислокується в Краматорську Донецької області, а бронежилетами будуть забезпечені мобілізовані в армію.

Наталія ПУЗИНА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.