Питання залишається відкритим

ЗА КІЛЬКА днів до анансованого відкриття цьогорічного Національного Сорочинського ярмарку не вщухають дискусії щодо доцільності проведення традиційного дійства.

Офіційний сайт обласної ради 11 серпня ц.р. оприлюднив інформацію, у якій йдеться: “У Витязі з протоколу № 60 засідання Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2014 року зокрема зазначено: погодитися з пропозицією Полтавської обласної ради та Миргородської районної ради щодо недоцільності проведення у 2014 році Сорочинського ярмарку, доручивши Мінекономрозвитку оформити у триденний строк це рішення актом Уряду відповідно до регламентних вимог, зокрема передбачити виключення Сорочинського ярмарку з переліку виставок і ярмарків, які проводитимуться в Україні у 2014 році та яким надається статус міжнародних та національних, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 червня 2014 р.          № 605”.
Водночас організатори ярмарку подають свою інформацію. “Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підтримує проведення Сорочинського ярмарку. Він надіслав розпорядження керівництву МВС, ДНС і Полтавської ОДА щодо сприяння в організації проведення заходу з урахуванням питань громадської безпеки… Ми зберемо кошти військовим, які перебувають у зоні АТО, і надамо їм реальну допомогу. І ми не збираємося заробляти собі політичні бали на нестабільній ситуації в Україні”, – повідомляє директор ТОВ “Сорочинський ярмарок” Світлана Свищева у розповсюдженій 12 серпня ц. р. заяві.
Отож і не дивно, що пересічні громадяни продовжують ставити зовсім не риторичне запитання: буде Сорочинський ярмарок чи його відмінили?
“Там триває підготовка”, – розповів знайомий водій, який їхав з Миргорода в Опішню через Великі Сорочинці… На полтавських новинних сайтах під повідомленнями, що стосуються ярмарку, більшість коментаторів – проти його проведення в нинішньому році. Серед людей, з якими спілкувалася з цього приводу, думки розділилися. Одні – “за”, інші – “проти”.
14 серпня, коли номер “ЗП” підписувався до друку, офіційних повідомлень, у яких би чітко констатувалося, що Національний Сорочинський ярмарок-2014 відбудеться у визначені організаторами терміни (18–24 серпня ц. р.) чи захід перенесено або скасовано, ще не оприлюднено.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.