Стрімкі човни

У  Дніпропетровську завершилися фінальні змагання чемпіонату України з веслування на каное і байдарках серед юнаків та дівчат «Стрімкі човни». За право називатися найкращими змагалися перспективні веслувальники, які пройшли відбір у зональних фіналах різних регіонів країни. Представники Полтавщини у дніпропетровському фіналі завоювали загалом 14 медалей: 7 золотих, 3 срібні та 4 бронзові. Своє вагоме слово сказали й спортсмени Комсомольська та Кременчука.
Зокрема серед молодших учасників (2000–2001 років народження) комсомольчанка Анастасія Урюмцева стала чемпіонкою на байдарці-одиночці на 500 і на 1000 метрів. Її земляк Ігор Амельченя завоював дві золоті медалі серед юнаків (1998– 1999 років народження). Одну з них – на каное-двійці (500 метрів) разом з Ярославом Ханчевським, другу – у складі збірної Полтавщини в мікст-естафеті 3х200 метрів. Свою третю медаль фіналу «Стрімких човнів» – срібну – Ігор Амельченя здобув на каное-одиночці (500 метрів). Також срібними призерами стали Тетяна Незаможня та Владислава Сайфутдінова – на байдарці-двійці (1000 метрів). Володаркою трьох медалей стала Катерина Писаренко, яка до свого «золота» в мікст-естафеті додала ще дві «бронзи» на байдарці-одиночці (1000 метрів) і байдарці-двійці (500 метрів) разом з Юлією Кузьомою.
Бронзовий «дубль» також на рахунку Юрія Кривого та Максима Смирнова, які на байдарці-двійці фінішували третіми на дистанціях 500 і 1000 метрів.
За підсумками командної першості серед ДЮСШ і СДЮШОР впевнену перемогу у фіналі чемпіонату України «Стрімкі човни» здобула збірна команда ДЮСШ № 3 міста Комсомольська, вихованці якої записали на свій рахунок 910 командних очок.
У цих змаганнях взяли участь і вихованці ДЮСШ № 1 Кременчука. Дворазовим чемпіоном України став юний кременчужанин Михайло Бихкало. Він фінішував першим на дистанції 1000 та 500 метрів у каное. На дистанції 500 метрів у каное-двійці вихованці кременчуцької спортивної школи Михайло Бихкало та Данило Коропов у фіналі змагань посіли 6-те місце.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.