Позапланові навчання медиків

Відбулися позапланові навчання медиків. Кілька бригад на практиці відпрацьовували алгоритм роботи при масових ураженнях людей внаслідок надзвичайних ситуацій. Згідно з легендою навчань у багатоповерховому будинку Полтави стався вибух, постраждало більше десяти чоловік…
Перших умовно постраждалих на місці оглядали бригади екстреної медичної допомоги. Каретами “швидкої” їх доставили до обласної клінічної лікарні імені М.В.Скліфосовського, де на подвір’ї розгорталися майданчики для прийому пацієнтів. Таких майданчиків три: червоний – для прийому тяжких пацієнтів (їх ще на місці події позначили червоними бірками), жовтий – для пацієнтів середньої тяжкості, зелений – для тих, хто може дістатися майданчика самотужки…
До червоного майданчика надходять одразу кілька умовних пацієнтів, які, знову ж за легендою навчань, мають важкі травми. Їхній стан оцінюють, доповнюють уже надану допомогу і розподіляють по відділеннях.
Як зазначив перший заступник голови ОДА Олег Пругло,  у нинішній ситуації не лише правоохоронні, а й інші служби мають бути готовими до надзвичайних ситуацій. За словами директора департаменту охорони здоров’я ОДА Віктора Лисака, подібні навчання проводяться 1–2 рази на рік. Останні проходили на базі загальноосвітньої школи, і в них було задіяно кілька лікарень міста.
Координатор червоного майданчика лікар-анестезіолог обласної клінічної лікарні Олег Шевченко говорить, що його підлеглі  впоралися із завданням майже стовідсотково.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.