Мистецтво проти агресії

“12  серпня о 18-й годині у Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка проводитиметься аукціон художників Полтавщини. Зібрані кошти будуть спрямовані на придбання військового спорядження для захисників Вітчизни на Сході України”. Таку інформацію було оприлюднено на прес-конференції архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора (УПЦ КП). Благодійну акцію організували Полтавський батальйон небайдужих й обласний осередок Національної спілки художників України. Для проведення аукціону майстри пензля передали свої роботи безкоштовно. На 7 серпня було зареєстровано близько 70 полотен. Художники краю продовжують надавати картини.
“Художники Полтави завжди були і є демократичними й щирими, нині вони беруть активну участь у благодійній, патріотичній акції”, – наголосила директор Полтавського художнього музею Ольга Курчакова. Вона розповіла, що у картинній галереї імені Миколи Ярошенка проводиться низка благодійних заходів, головним завданням яких є збір коштів для українських військовослужбовців.
Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір повідомив, що на виручені кошти планують придбати тепловізор, вартість якого – 58 тисяч гривень. Якщо ж зібрана сума буде меншою, то закуплять бронежилети, рації, шоломи, інше спорядження. Адже на сьогодні головне завдання полтавців – допомогти воїнам, які захищають суверенітет нашої держави.
Голова обласної організації Національної спілки художників України Юрій Самойленко зазначив, що подібні аукціони вже пройшли у Полтавській мистецькій галереї “Арта” Юлії Петушинської та на персональній виставці Володимира Мазура у Решетилівці.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.