Зима буде складною і прохолодною

Відбулася чергова апаратна нарада у голови облдержадміністрації Віктора Бугайчука. У роботі зібрання взяв участь голова обласної ради Петро Ворона. Відкриваючи нараду, Віктор Бугайчук перш за все зазначив, що завдання з мобілізації до лав захисників Вітчизни в області виконується. Наголошувалося на високій громадянській позиції наших земляків.
Про хід виконання Програми модернізації комунальної теплоенергетики області на 2012–2014 роки доповідав директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олександр Тонков. За його словами, протягом дії Програми з усіх джерел фінансування на модернізацію об’єктів теплоенергетики, переведення котелень на альтернативні види палива, заміну тепломереж тощо планувалося залучити понад 455 мільйонів гривень, однак через різні обставини було профінансовано трохи більше 37 мільйонів. Попри незадовільне фінансування, обсяг запланованих робіт виконано на 44 відсотки. Нині ж з огляду на проблеми в забезпеченні природним газом у нашій державі Полтавщині практично на третину потрібно зменшити обсяги споживання газу. Питання досить категоричне – як пережити зиму? Зазначалося, що перш за все про утеплення власних помешкань мають потурбуватися їхні мешканці, про під’їзди будинків – ЖЕДи. Окрім того, що на 2 градуси буде знижено температурний режим обігріву квартир, можливе припинення в опалювальний період, а може, й раніше, гарячого водопостачання. Очевидно, не менш складною буде ситуація із газопостачанням у сільській місцевості. Наголошувалося на необхідності заготівлі дров, переведення на альтернативні види палива, де це можливо, сільських котелень.
– Нам доведеться пережити складну зиму, таку, як переживали Грузія і Латвія, отож маємо бути готовими до цього, – наголосив Віктор Бугайчук.
На нараді також розглянуто ряд інших питань життєзабезпечення області.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.