“Ворскла” – “Шахтар” – 1:2

Минулої п’ятниці, 1 серпня, наші земляки вперше у нинішньому чемпіонаті зіграли на рідному стадіоні. “Зелено-білі” приймали чемпіона –         донецький “Шахтар”. Перед початком зустрічі присутні вшанували пам’ять президента ФК “Ворскла” Олега Бабаєва, а фани нашої команди вивісили величезне фото Олега Мейдановича та банер із написом “Ви назавжди залишитесь у наших серцях”.
Василь Сачко зробив дві зміни у стартовому складі. Замість Янузі й Андрія Ткачука вийшли Бараннік та Маркоскі. А от наставник “гірників” з самого початку обрав тактику гри з двома форвардами. Матч розпочався у рівній боротьбі за середнього темпу. Перший небезпечний момент трапився на 12-й хвилині, коли Даллку після навісу зі штрафного ледь не забив ударом головою м’яч у ворота суперників. Згодом майже аналогічна ситуація була в Турсунова, але марно. Після цього значно активізувалися гравці “Шахтаря”. Вони заволоділи ініціативою, почали створювати небезпечні моменти, а забила “Ворскла”. В одній із контратак після відмінної комбінації і паса Пердути Громов несильним, але точним ударом змусив капітулювати Каніболоцького – 1:0. Донеччани одразу намагалися зрівняти рахунок. На початку другого тайму Громов мав виходити сам на сам із Каніболоцьким, але його грубо збиває Кучер і отримує за це лише попередження. За кілька хвилин Бараннік міг рахунок подвоїти, він пробивав майже впритул у воротаря, але цього разу голкіпер “помаранчево-чорних” виручив.
“Шахтар” міцно затискає суперника на його половині поля. Гості продовжують тиснути на ворота полтавців, а наставник “ворсклян”, вірний своїй тактиці, замінами намагається освіжити  атакувальну ланку. Виходять Янузі та Маркоскі. Дуже старався Громов, самовіддано захищався Даллку, який проводив свій 250-й матч у чемпіонатах.
Під час матчу виникло непорозуміння на трибунах між вболівальниками, але, на щастя, через деякий час бійка припинилася, все вдалося владнати і до серйозних протистоянь справа не дійшла.
“Шахтар” зрівняв рахунок на 80-й хвилині. Скориставшись непорозумінням у центрі захисту, забиває Гладкий – 1:1. А через дві хвилини Степаненко після подачі кутового першим встигає до м’яча і забиває другий гол у ворота Непогодова – 1:2. Чемпіони почали відверто тягнути час, що раніше за ними майже не спостерігалося. Вони довго вводили м’яч із ауту, не віддавали його після зупинок гри та використовували інші елементи затягування часу. Господарям, звичайно, це не сподобалося, і розпочалася штовханина, доходило навіть до бійки. Пауза у грі тривала близько п’яти хвилин, після чого арбітр Труханов вилучив з поля Даллку і Кучера. “Ворскла” намагалася відігратися з останніх сил, і це мало б статися, але після удару Громова м’яч влучив у поперечину.
Незважаючи на поразку, глядачі проводжали “ворсклян” гучними оплесками і вигуками “молодці!”, а це, як зазначив після матчу Василь Сачко, дуже важливо для футболістів.
У звітному матчі за наших земляків грали: Непогодов, Пердута, Є.Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков, Дедечко, Турсунов, Маркоскі (Ковпак, 71), Громов, Бараннік (Янузі, 64).
Результати інших матчів 2-го туру: “Металіст” – “Динамо” – 1:2, “Волинь” – “Дніпро” – 0:1, “Металург” З – “Говерла” – 2:1, “Олімпік” – “Зоря” – 1:0, “Карпати” – “Металург” Д – 0:1. Матч “Іллічівець” – “Чорноморець” зіграно, коли цей номер “Зорі Полтавщини” вже було здано до друку.
У наступному турі наші футболісти зіграють у п’ятницю, 8 серпня, в Ужгороді з “Говерлою”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.