Володимир КАРЛОВ: “У роботі немає другорядних питань”

Голова Оржицької районної ради Володимир Михайлович КАРЛОВ народився 7 лютого 1960 року в Полтаві. Закінчив Полтавський кооперативний інститут за фахом інженера-технолога. Служив у армії, працював у закладах громадського харчування в Орловській області Росії. В Оржицькому районі працював за фахом, менеджером місцевої філії ВАТ “Полтаваобленерго”, начальником зерносховища ТОВ “Наука-Елеватор”, заступником голови Оржицької райдержадміністрації. Обирався депутатом районної ради п’ятого та шостого скликань, позапартійний. Одружений, має двох дітей.
1. В Україні давно тривають дискусії відносно реформи місцевого самоврядування, яке нині існує лише на папері. Зокрема це виявляється в бюджеті: кошторис занадто централізований, і в ньому передбачене жорстке ручне управління фінансами. У результаті жоден орган місцевого самоврядування не зможе відчути себе самостійно, адже, коли грошей немає, нічого не можна спланувати. Коли почнемо формувати бюджет знизу, тоді в Україні й почнеться реальне місцеве самоврядування. Та проблема не лише в обмежених повноваженнях, а й у тому, що більшість “управлінців” дотепер не розуміють, що їм із цими повноваженнями робити. Перш за все варто змінити сам принцип формування органів влади. Проте необхідно, щоб самоврядуванню дали нарешті змогу розвиватися якісніше.
Майбутнє України – не в змаганні, хто матиме більше влади – Президент чи Прем’єр. Наша державна перспектива залежить від того, чи дадуть можливість утвердитися місцевому самоврядуванню, де і влада, і відповідальність належатимуть в рівній мірі й населенню, й керівникам території. Тоді вдасться уникнути централізації, авторитаризму, сепаратизму.
2. У політичному житті нашого району значних змін, кризових соціальних явищ не було. Керівництво районної ради, райдержадміністрації постійно взаємодіє із громадськими організаціями і більшістю районних партійних осередків. Робота спрямована на забезпечення виконання завдань і заходів Програми економічного та соціального розвитку району на 2014 рік. Важливою ланкою роботи є забезпечення виконання доходної частини місцевих бюджетів. До бюджету району за І квартал 2014 року надійшло податків і зборів та інших доходів відповідно до законодавства в сумі 7,2 мільйона гривень. Порівняно з відповідним періодом 2013 року надходження збільшилися на 4,9 відсотка. Торік офіційно відкрито ТОВ “Маслозавод “Заріг”, яке нарощує обсяги виробництва та збільшує ринок реалізації продукції.
Серед проблем економічного і соціального розвитку: заборгованість з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах; зменшення поголів’я свиней та ВРХ; недостатні темпи зростання доходів місцевих бюджетів. Працюємо над розв’язанням цих проблем.
3. Вважаю першочерговими для районної, селищних, сільських рад, посадових осіб органів самоврядування спільно з районною державною адміністрацією такі завдання: досягти виконання всіх програм, які приймає районна рада; сприяти належній роботі об’єктів соціальної сфери; постійно працювати над питаннями наповнення бюджетів, роблячи головну ставку на розвиток підприємств і раціональне використання природних ресурсів; проводити реальну, ефективну, неформальну роботу зі створення нових робочих місць; здійснювати депутатський контроль за соціальним захистом інвалідів війни та праці, багатодітних та малозабезпечених сімей, інших вразливих верств населення; значно активізувати роботу громадських формувань з охорони громадського порядку та попередження правопорушень і злочинів.
У роботі не може бути другорядних питань, тому що вся діяльність має забезпечити достойне життя кожного члена громади.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.