Сергій ПАЗЮК: “Головне завдання – об’єднати районну громаду”

Голова Пирятинської районної ради Сергій Георгійович ПАЗЮК народився 2 травня 1968 року в селі Вікторія Пирятинського району. Після служби в армії закінчив Харківський державний технічний університет сільського господарства за спеціальністю “Електрифікація та автоматизація сільського господарства”. Працював інженером у ВАТ “Пирятинська птахофабрика”, на керівних посадах у ТОВ “Альфа”, “Калина-Центр”, “АТІКВА”. Депутат районної ради шостого скликання, член ВО “Батьківщина”. Одружений, має двох дітей.
1. Реформування органів влади давно назріло, й останні події в нашій країні тільки засвідчують необхідність реформ. На мою думку, першим етапом адміністративної реформи повинна бути децентралізація влади, адже це, по суті, передача повноважень місцевим громадам. Виконкоми мають вирішувати всі нагальні проблеми громад. Але для цього, ясна річ, їх потрібно наділити відповідними повноваженнями. Я дещо із застереженням ставлюся до територіальної реформи, тому що вбачаю у запропонованій моделі багато недоліків, зокрема щодо перерозподілу меж районів та територіальних громад. Реформа має проводитися для людей, для покращення їхнього життя, а не навпаки. Вважаю за необхідне поетапне її запровадження, оскільки інфраструктура не дозволяє мешканцям населених пунктів, що входять до складу однієї громади, добиратися без проблем до майбутнього центру громади, де надаватимуться адміністративні послуги. Особливо, в зв’язку з цим, непокоїть можливість отримання медичної допомоги. Територіальній реформі мають передувати реформа медичної галузі, наявність сучасного обладнання в амбулаторіях сімейної медицини і ФАПах. Доступ до отримання рівних умов освітніх послуг також залежить від розвитку інфраструктури, можливостей утримання, експлуатації шкільних автобусів, необхідності щоденного техогляду та медичного допуску водіїв до рейсів. Виваженість і послідовність у підході до адмінтерреформи повинні забезпечити поліпшення життя, праці, навчання, лікування, відпочинку людей.
2. У більшості населених пунктів району суспільно-політична ситуація є стабільною, проте найбільшою мірою всіх хвилює проблема єдності країни, її територіальної цілісності, що зумовлено збройними протистояннями на Сході України. Пирятинці патріотично налаштовані, беруть активну участь у допомозі Українській армії, перераховуючи кошти на її потреби. Відзначу, що жителі сіл Березоворудської та Великокручанської сільських рад, зібравши продукти та товари першої необхідності, відправили їх до військових частин.
Соціально-економічна ситуація в районі потребує поліпшення, адже нікого не задовольняє сьогоднішній рівень зайнятості населення та заробітної плати працюючих. Ці проблеми для мене, як голови районної ради, і для усього депутатського корпусу є найбільш важливими. Нашим пріоритетом є забезпечення робочими місцями сільських мешканців. Для цього прагнемо відродити тваринницьку, переробну галузі.
3. Існують проблеми, які потребують негайного вирішення, зокрема щодо виплати орендної плати за землю як фізичним особам, так і до бюджетів сільських рад. За перші три місяці моєї роботи значну частину цих проблем вдалося розв’язати. А перспективи – забезпечення водопостачання, створення комунальних служб, кооперативів на селі. Все це потребує чималих зусиль, енергії, та коли буваю у селах району, відчуваю підтримку людей і отримую задоволення від вирішення їхніх проблем. Це вселяє оптимізм, адже життя людей можна і необхідно покращувати. Основним у роботі на посаді голови районної ради вбачаю об’єднати всю громаду, політичні й громадські організації для розбудови демократичної та правової держави, для процвітання рідного краю.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.