Полтавщина готова прийняти на відпочинок 380 дітей зі східних регіонів України

Дитячі табори Полтавщини готові надати 380 путівок дітям із Луганської та Донецької областей. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло. “Ми отримали лист від голови Луганської ОДА, в якому є прохання прийняти їхніх дітей на відпочинок. Зваживши можливості наших оздоровчих закладів і те, що дітям, ймовірно, доведеться залишитися на Полтавщині навіть після 1 вересня, ми вийшли на цифру 380”, – пояснив він. Олег Пругло додав: якщо проведення антитерористичної операції затягнеться або діти з якихось інших причин не зможуть повернутися додому до початку навчального року, влада готова поселити їх у інтернатах для обдарованих дітей, таких на Полтавщині кілька. Для того, щоб прийняти дітей зі Сходу України на відпочинок, доведеться знайти в обласному бюджеті трохи більше мільйона гривень.
Нині на Полтавщині офіційно зареєстровано близько 700 переселенців зі східних регіонів. Поки що, за словами Олега Пругла, державні органи збирають інформацію про потреби переселенців. Найбільше владу області турбує те, що вже майже немає вільних місць у гуртожитках. Хоча багато хто із переселенців хочуть жити саме в Полтаві. Другим за популярністю є місто-курорт Миргород. “Ми можемо надати тимчасове житло, бо, скажімо, в гуртожитки з вересня повернуться студенти”, – пояснює Олег Пругло. Тому багато людей поки що вирішують житлові проблеми або самотужки, або з допомогою волонтерів.
Інша нагальна проблема – забезпечення людей робочими місцями. Зараз на Полтавщині вакансій для кваліфікованих працівників не так уже й багато. Центр зайнятості в основному пропонує громадські роботи. Виникають також інші труднощі – не в кожному дитсадочку є вільні місця. Для людей, хворих на цукровий діабет, що прибули зі Сходу, не був передбачений інсулін. Нині ОДА збирає та узагальнює пропозиції від усіх департаментів та служб, що опікуються проблемами переселенців, і відправляє їх Уряду, аби на державному рівні змогли більш суттєво допомогти людям, які змушені залишати свої домівки у східних регіонах країни через безчинства терористів.

Департамент інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.