Опрацьовано проекти рішень чергової сесії

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном, яке відбулося під головуванням Валерія Пархоменка, розглянуті питання, внесені до проекту порядку денного двадцять третьої сесії обласної ради. У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, члени громадської ради при обласній раді.
Відповідно до порядку денного депутати розглянули питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2014 рік. За інформацією директора департаменту фінансів ОДА Павла Кропивки, на утримання закладів та установ обласного значення, проведення заходів, формування бюджету розвитку додатково спрямовується 19 мільйонів гривень, у тому числі на утримання закладів охорони здоров’я – 6 мільйонів гривень; на соціальний захист населення – 3 мільйони гривень; на капітальний ремонт балкона Полтавського академічного обласного театру ляльок – 63 тисячі гривень; на фінансування заходів комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери в Полтавській області на 2013–2015 роки – 697,2 тисячі гривень; на фінансування регіональної Програми заходів з організації рятування людей на водних об’єктах Полтавської області на 2011–2015 роки – 100 тисяч гривень; на фінансування регіональної програми “Територіальна оборона” – 3 мільйони гривень; на фінансування комплексної Програми профілактики правопорушень на 2011 – 2015 роки – 500 тисяч гривень; на проведення капітальних ремонтів покрівель загальноосвітніх закладів – 4,2 мільйона гривень; на будівництво сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям – 1,04 мільйона гривень; на ОКВПТГ “Миргородтеплоенерго” для заміни генеруючого обладнання котельні по провулку Спартаківському, 8, м.Миргород – 300 тисяч гривень; Кобеляцькій райдержадміністрації (субвенція) на проведення часткової реекспозиції літературно-меморіального музею-садиби Олеся Гончара в с. Сухе Кобеляцького району (погашення кредиторської заборгованості за 2012 рік) – 56 тисяч гривень; управлінню майном обласної ради на придбання матеріалів та конструкцій, оплату теплопостачання – 33 тисячі гривень; книжковому магазину “Планета” для поповнення статутного фонду – 20 тисяч гривень.
Члени бюджетної комісії підтримали запропоновані зміни
та рекомендували додатково спрямувати: 1 мільйон гривень – на підтримку переселенців з Луганської, Донецької областей та АР Крим, 980 тисяч гривень – на проведення реконструкції котельні державного навчального закладу “Решетилівський професійний аграрний ліцей ім. І.Г. Боровенського”, на ремонт системи опалення видавництва “Лубни” – 100 тисяч гривень, на оздоровлення інвалідів – 40 тисяч гривень, на моніторинг обстановки в районі можливого виникнення надзвичайної ситуації – 90 тисяч гривень, на удосконалення системи оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – 150 тисяч гривень.
Серед кола винесених на обговорення питань особливу увагу депутатів викликало питання про затвердження регіональної програми “Територіальна оборона” на 2014 рік, метою якої є здійснення заходів щодо матеріально-технічного забезпечення потреб особового складу підрозділів територіальної оборони області засобами захисту, предметами речового майна і спорядження для підтримання боєготовності та ефективного виконання завдань щодо захисту державного суверенітету і незалежності держави, охорони важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, органів державної влади, території і населення нашої області, боротьби з диверсійними та іншими незаконно створеними озброєними формуваннями, а також підтримання безпеки і правопорядку, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру. Після детального обговорення депутати підтримали даний проект рішення та вирішили спрямувати на заходи програми 3 мільйони гривень.
Депутати також схвалили питання про внесення змін та доповнень до Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки, обласної Комплексної програми соціального захисту осіб із обмеженими фізичними можливостями на 2013–2020 роки, регіональної Програми розвитку професійно-технічної освіти Полтавської області на 2012–2015 роки. Зокрема було підтримано: будівництво у 2014 році спортивних майданчиків зі штучним покриттям у Кобеляцькому районі (с. Світлогірське), в Полтавському районі (с. Заворскло), у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка, в Полтавській державній аграрній академії; надання додаткових послуг для ветеранів війни.
У ході засідання представники Громадської ради при обласній раді та Полтавського Євромайдану піддали гострій критиці результати засідання конкурсної комісії конкурсу соціальних проектів програм, розроблених громадськими організаціями та їх спілками стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї на 2014 рік. Йшлося про порушення роботи конкурсної комісії та скасування її рішень. Кошти, які були передбачені на реалізацію заходів проектів, пропонувалося направити на матеріально-технічне забезпечення потреб особового складу підрозділів територіальної оборони області. Члени бюджетної комісії одноголосно схвалили рішення про проведення детальної перевірки результатів засідання вищевказаної конкурсної комісії.
З-поміж іншого члени бюджетної комісії розглянули заяви та звернення щодо оренди нерухомого майна обласної комунальної власності, укладення договорів позички, погодили питання про приймання-передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, підтримали питання про внесення змін до рішення одинадцятої сесії обласної ради шостого скликання від 23 травня 2012 року “Про приймання-передачу обласного комунального виробничого підприємства водопровідно-каналізаційного господарства “Миргородводоканал”.
***
У Пирятинському районі відбулося виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення. У роботі зібрання, яке вів голова комісії Анатолій Олійник, взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівники профільних департаментів та управлінь, представники громадських рад при обласній раді, облдержадміністрації, обласних громадських осередків.
Учасники виїзного засідання ознайомилися з матеріальною базою та роботою Кротівського і Пирятинського психоневрологічних будинків-інтернатів, які належать до об’єктів спільної власності територіальних громад області та знаходяться в оперативному управлінні департаменту праці та соціального захисту населення ОДА.
Як розповів директор Кротівського будинку-інтернату Петро Данілков, у закладі перебувають 116 підопічних. Їх обслуговують 84 працівники. Є підсобне господарство. Затишні спальні кімнати, новозбудована їдальня з сучасним обладнанням, зони відпочинку та спортивні майданчики справили на полтавських гостей гарне враження.
У Пирятинському психоневрологічному будинку-інтернаті перебувають 99 підопічних. Функціонує підсобне господарство. Гордістю закладу є сучасна лікувально-виробнича майстерня, створена при підтримці Фонду “Східна Європа”, за рахунок коштів UniCredit Foundation та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
В обох будинках-інтернатах впадають в очі благоустрій території, чистота, доглянутість людей із особливими потребами, привітне ставлення до них персоналу. Це відзначили заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, голова профільної комісії Анатолій Олійник, депутати Тамара Дорохіна, Віктор Кравецький, представники громадських організацій.
У ході пленарної частини засідання депутати розглянули роботу керівників суб’єктів господарювання спільної власності територіальних громад області. Члени комісії підтримали внесення змін та доповнень до обласної Комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013–2020 роки, які планується затвердити на двадцять третій сесії обласної ради. У ході обговорення питання депутати звернули увагу на необхідність створення умов для оздоровлення інвалідів у санаторно-курортних закладах області.
Також було підтримано проекти рішень “Про присвоєння імені Олексія Васильовича Синяговського комунальному закладу Полтавської обласної ради “Зіньківський дитячий будинок-інтернат” (ініційоване трудовим колективом будинку-інтернату), “Про затвердження розпоряджень голови обласної ради”. Члени комісії схвалили проект звернення до міністра соціальної політики України щодо недоцільності запланованої міністерством реорганізації Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства, яке зумовить погіршення забезпечення інвалідів області протезно-ортопедичними виробами.
***
Під головуванням Тетяни Корост відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, в якому взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, члени громадських рад при обласній раді та облдержадміністрації. У центрі уваги було питання про використання орендарем, ТОВ “Кременчуцька металургійна компанія”, земельної ділянки площею 8,84 гектара для створення екологічно чистого регенераційного майданчика для переробки відходів ливарного виробництва з наступним залісненням очищенної площі на території Білецьківської сільської ради Кременчуцького району.
Білецьківська сільська рада звернулась до профільної комісії обласної ради з проханням сприяти вирішенню конфліктної ситуації, яка виникла внаслідок засмічення земельних ресурсів сільської ради відходами сталеливарного виробництва ПАТ “Кременчуцький сталеливарний завод”. Вказана сільрада наполягає на розірванні договору оренди з ТОВ “Кременчуцька металургійна компанія” через те, що роботи з переробки відходів ливарного виробництва не здійснюються, а також не ведеться будь-яка господарська діяльність, яка б передбачала здійснення відповідних природоохоронних заходів. Справа про розірвання договору не вирішена та знаходиться в суді. На пропозицію депутата Івана Панасенка з метою детального опрацювання проблеми комісія ухвалила рішення про проведення виїзного засідання у Білецьківській сільській раді за участю фахівців Державної екологічної інспекції у Полтавській області, департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, членів постійної комісії обласної ради з питань промислової політики, підприємництва та інвестицій.
У ході засідання комісії депутати також розглянули та підтримали зміни до Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2014 році, затвердженого рішенням двадцять другої сесії обласної ради шостого скликання. За рахунок резерву екологічного фонду кошти передбачаються: Решетилівському комунальному підприємству “Водоканал” на придбання та заміну обладнання КНС-1 – 100 тисяч гривень; Засульській сільській раді Лубенського району на придбання асенізаційного автомобіля – 199 тисяч гривень; Миргородській міській раді на реконструкцію майданчика первинних відстійників очисних споруд – 390 тисяч гривень; Устивицькій сільській раді Великобагачанського району на придбання спеціалізованої сміттєзбиральної техніки – 350 тисяч гривень; Потоківській сільській раді Кременчуцького району на придбання сміттєвоза – 300 тисяч гривень; Степненській сільській раді Полтавського району на придбання спеціалізованої сміттєзбиральної техніки – 340 тисяч гривень; Чапаївській сільській раді Чутівського району на придбання спеціалізованої сміттєзбиральної техніки – 400 тисяч гривень; Козельщинській селищній раді на придбання сміттєвоза – 380 тисяч гривень.
Для спрощення процедури отримання суб’єктами господарювання дозвільних документів на проведення робіт на землях водного фонду та вчасного освоєння державних коштів члени екологічної комісії схвалили рішення звернутися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до відповідних постанов та законодавчих актів.
З-поміж іншого депутати розглянули та погодили питання “Про внесення змін до опису меж на користування товариством з обмеженою відповідальністю “Агротехсервіс” мисливськими угіддями на території Решетилівського району”, “Про внесення змін до опису меж на користування Решетилівською районною громадською організацією “Сокіл” мисливськими угіддями на території Решетилівського району”, “Про затвердження Порядку встановлення лімітів на використання природних ресурсів місцевого значення (крім корисних копалин) у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Полтавської області та Порядку видачі дозволів на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Полтавської області”.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.