Пісенні здобутки майбутніх аграріїв

Народний ансамбль сучасної пісні “Mal-a-xit” Полтавської державної аграрної академії виборов 3-тє почесне місце у Міжнародному конкурсі Студентське Євробачення “UNIVISION 2014”, який відбувся нещодавно у Азербайджанській столиці Баку. Серед 26 країн-учасниць з усього світу полтавський гурт був єдиним колективом, який представляв Україну.
Полтавський колектив-призер “Mal-a-xit” заснований у 2006 році на базі Полтавської державної аграрної академії. У репертуарі гурту – сучасні українські, авторські, народні пісні в сучасній обробці, а також хіти зарубіжної естради. Склад колективу постійно змінюється, адже його учасниками є студенти, й на зміну одним приходять інші.
На пісенному конкурсі в Баку Україну представляли майбутні аграрії Альона Баклан, Віталій Панчошка, Артем Зінченко, Вікторія Кіт, Олег Шарлай, Наталія Ковалевська, студентка Полтавського музичного училища
ім. М.В. Лисенка Софія Курбацька та художній керівник культурно-освітнього відділу ПДАА Світлана Курбацька.
– Третє місце стало для нас несподіваним і почесним. Ми виконували пісню італійською мовою у супроводі саксофона. Тільки-но дівчина заграла на саксофоні, як зал почав аплодувати. Журі – інтернаціональне, усі були вбрані у національні костюми, – розповіла Світлана Курбацька.
Як відзнаку на конкурсі колектив отримав із призового фонду 1 тисячу євро. Також для студентів проводили екскурсії містом.
Студентське Євробачення – не перша перемога колективу. “Mal-a-xit” є неодноразовим переможцем Всеукраїнського фестивалю з художньої творчості “Софіївські зорі”, фестивалю-конкурсу ретро-пісні “На хвилях ностальгії”, володарем гран-прі Всеукраїнського екологічного фестивалю-конкурсу “Лель”, “Студентська весна”, “Ми – таланти твої, Україно”.

Світлана БОРИСЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.