“Даруйте кров – рятуйте життя”

Акція під такою назвою відбулася на Полтавській обласній станції переливання крові для вшанування почесної місії донорів. Їх у області налічується близько 16 тисяч. У минулому році їхніми зусиллями зібрано 14 тисяч літрів крові.
Як розповів головний лікар обласної станції переливання крові Володимир Рудіков, лікування багатьох недуг потребує застосування донорської крові та її препаратів, і поки що альтернативи донорству немає. Щодня на станцію переливання крові приходить близько трьох десятків громадян, причому нині охочих здати кров побільшало.
Долучитися до когорти донорів може кожен громадянин віком від 18 до 60 років. За словами Володимира Рудікова, кандидат у донори проходить огляд терапевта, кров обстежується за кількома параметрами. Особливо цінна кров донорів з рідкісними групами, негативним резус-фактором. Таких заносять до відділу комплектації донорських кадрів.
На Полтавщині мешкають 3 тисячі почесних донорів України. Це – люди, які безоплатно здали кров у кількості 40 разових максимально допустимих доз або плазму крові в кількості 60 разових максимально допустимих доз.
Із нагоди Міжнародного дня донора людей, які дарують іншим життя, на станції переливання крові вітали волонтери, представники обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Олена ЛУКАШ
Студентка-практикантка факультету філології та журналістики ПНПУ
ім. В.Г. Короленка

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.