Активні, кмітливі, красиві…

Ні незначне похолодання, ні зливи не вистудили завзятого, запального настрою, який панував упродовж кількох днів на базі спортивно-оздоровчого табору Полтавської державної аграрної академії, що у селі Петрівка Полтавського району. Саме сюди після попереднього відбору прибули кращі з кращих 110 студентів – учасників регіонального мультифестивалю “Студреспубліка”. Вони представляли майже всі виші Полтавщини й не тільки сподівалися проявити свої непересічні здібності, креативне бачення та лідерські якості в тематичному проекті “Нова регіональна модель Полтавщини”, а й амбітно мріяли про перемогу на виборах студентського мера чи, наприклад, депутатів студентського магістрату.
Перший день молодіжного зібрання був насичений діловими подіями, які хоч і в ігровій формі, але присвячувалися безпосередньо розробці плану розвитку регіону. Власне, пройшло шість пленарних засідань за темами: “Роль громадян у нових реаліях”, “Механізми впровадження змін”, “Розробка програми політичної діяльності задля отримання інструментів для змін” і т. д. Студенти створили газету “Хроніки” та регіональний телеканал “Перший республіканський”.
республіка 1На урочистому відкритті фестивалю усіх гостинно вітала ректор Полтавської державної аграрної академії, професор Валентина Аранчій. Серед почесних гостей заходу були голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови ОДА Олег Пругло, заступник начальника відділу у справах сім`ї та молоді ОДА Юлія Северин. Посадовці обіцяли всіляко сприяти підтримці активної молоді. Йшлося, зокрема, про стажування у регіональних органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Серед численних оригінальних заходів, якими були захоплені громадяни “Студреспубліки”, багатьом запам’ятається, певно ж, перегляд радянського комедійного фільму “Гараж” із наступним написанням після сеансу аналітичного відгуку про спроби самоорганізації людей на базі кооперативу. Плідно працював у таборі відпочинку зокрема й факультатив “Фінанси – це просто”.
На посаду студентського мера Полтавської області, звісно ж, після дебатів кандидатів, обрали Богдана Хоменка (Полтавський університет економіки і торгівлі). Й цікаво, що він відразу ж приступив до виконання своїх обов’язків – зокрема підписав розпорядження про зміни в організації виборів десяти депутатів студентського магістрату. Отож уперше вони відбулися на умовах он-лайн-голосування в соціальних мережах. За словами керівника змістовної частини фестивалю, голови обласного осередку ВМГО “Студентська республіка” Олега Слизька, це виявилось набагато оперативніше і навіть дещо економніше в порівнянні зі звичайною процедурою голосування.
Було місце у фестивальні дні й для розваг та спортивних ігор, які допомагали молодим “реформаторам” відпочити й зібратися з думками.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.