Зелені легені Полтавщини

Днями з робочою поїздкою на Полтавщині побував голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков. Він відвідав ДП “Полтавський лісгосп”, “Гадяцький лісгосп”, “Миргородський лісгосп”. У Полтавському лісгоспі Валерій Черняков оглянув екологічну стежку “Пізнай ліс”, де можна дізнатися про рослинний і тваринний світ та головні напрями діяльності лісівників. На території цього лісгоспу фахівці вже заліснили понад 78 гектарів яру, з них 31 – протягом нинішньої весняної лісокультурної кампанії. Голова Держлісагентства оцінив новостворені насадження дуба й липи та супутніх порід, які допомагають утримувати схили від зсувів грунту, – акації та шипшини. Валерій Черняков також побував у лісорозсаднику Розсошенського лісництва, де вирощують понад 50 видів різних декоративних порід, і на території Борівського лісництва, де лісівники презентували роботу лісорозсадника й теплиць із вирощування власного високоякісного посадкового матеріалу.
У Лютенському лісництві ДП “Гадяцький лісгосп” гість ознайомився із роботою шкільного лісництва, яке щороку входить до п’ятірки кращих шкільних лісництв України, побував у цеху з переробки деревини та на міні-розсаднику, що забезпечує лісництво власним садивним матеріалом.
На завершення робочої поїздки голова Держлісагентства відвідав лісорозсадник Гоголівського лісництва ДП “Миргородський лісгосп”, який визнано кращим лісорозсадником України. Ошатний базовий лісорозсадник площею понад 10 гектарів – найбільший у нашій області. Загальний щорічний обсяг вирощування стандартних сіянців складає близько трьох мільйонів одиниць, а тому лісгосп повністю забезпечує себе якісним посадковим матеріалом.
Підбиваючи підсумки робочої поїздки, Валерій Черняков високо оцінив роботу полтавських лісівників, зазначивши: “Ми повинні не лише працювати сьогодні, а й думати про те, що залишимо наступним поколінням”.

Лілія ГНАТЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.