Сплатити “комуналку” можна… в бібліотеці

В інформагентстві «Новини Полтавщини» презентували результати проекту «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування. II раунд». Організатор, керівник проектів аналітичного центру «Бюро економічних та соціальних досліджень» Вадим Штефан розповів, що в книгозбірнях області проводили навчання з електронного урядування для представників органів влади, самоврядування, громадськості, бібліотекарів і читачів.
Мета таких тренінгів – підвищити рівень використання нових електронних послуг та удосконалення якості вже діючих. У 2014 році в рамках проекту було проведено 9 тренінгів для представників усіх 25 районів області. Головне завдання – співпраця на базі публічних бібліотек – майданчиків для діалогу між владою, громадою і книгозбірнями, зазначив він.
Семінари проходили на базі бібліотек Полтави, Кременчука, Миргорода, Гадяча, Лубен, ряду сільських книгозбірень, де є доступ до Інтернету. Проект тривав із лютого по травень нинішнього року.
Отже, другий раунд проекту завершено. Його організатори – аналітичний центр «Бюро економічних і соціальних досліджень», обласна універсальна наукова бібліотека ім. І.П. Котляревського при підтримці програми “Бібліоміст” і департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА – відзначають, що за цей час близько сотні людей навчилися використовувати електронні послуги і передають свій досвід іншим. Зокрема – як за допомогою електронних ресурсів вирішувати поточні проблеми, знаходити відповіді на запитання, що хвилюють, – приміром, перевірити картковий рахунок у банку, визначити свою майбутню пенсію, звернутися до реєстраційної служби чи державних органів, сплатити за комунальні послуги через Інтернет тощо.

Валерія МОСТОВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.