Ширшають обрії “Горизонту”

Дитячий спортивно-оздоровчий центр “Горизонт” – один із найкращих на Полтавщині. До 2002 року він перебував на балансі Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, потім був переданий до комунальної власності Комсомольська. У той період ГЗК переживав доволі складні часи, утім від табору повністю не відмовився. Уклавши угоду з міською владою, комбінат зобов’язався сприяти матеріально-технічному розвиткові комунальної структури і виконує угоду відповідально. Про це свідчить наявність сертифіката на надання послуг і сертифіката відповідності закладу готельного типу, видані Державним центром стандартизації. Тільки поточного року для проведення заходів щодо підготовки центру до літнього сезону міською радою було спрямовано 300 тисяч гривень, Благодійним фондом “Полтавського ГЗК” лише на реконструкцію четвертого корпусу – близько 5 мільйонів гривень. Усього ж за останні три роки на реконструкцію та модернізацію “Горизонту” Полтавський ГЗК спрямував близько 25 мільйонів гривень.
Днями тут стартувала перша табірна зміна. На урочистості з цієї нагоди до центру завітали голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук, представники обласної та місцевої влади, голова правління ВАТ “Полтавський ГЗК”, депутат обласної ради Віктор Лотоус. Директор ДСОЦ “Горизонт” Наталія Мартинович провела для гостей екскурсію територією оздоровчого центру.
горизонт1Віктор Бугайчук був приємно вражений побаченим. “Це справжній європейський рівень, – наголосив він. – Хотілося б мати якомога більше таких таборів відпочинку в області. Полтавський ГЗК на ділі доводить, як слід дбати про працівників та їхніх дітей, інвестуючи в майбутнє нашої країни – підростаюче покоління. Особливо радує те, що в таборі відпочиватиме 25–30 відсотків дітей із малозабезпечених родин. “Горизонт” є лідером і прикладом для інших”.
Варто зауважити, що ДСОЦ “Горизонт” у своєму розпорядженні має чудову базу як для проведення навчально-спортивних зборів спортшкіл, так і для організації відпочинку та оздоровлення дітей різного віку. Задля цього у центрі функціонує комплекс найрізноманітніших спортивних майданчиків з безпечним покриттям, чудово обладнане окреме футбольне поле, біля кожного спального корпусу споруджено альтанки для настільного тенісу й проведення заходів. Спальні корпуси поділені на 4-, 5- та 6-місні номери з усіма зручностями. У холі кожного поверху є кімната відпочинку з телевізором. І це далеко не повний перелік побутових вигод. Крім того, у центрі діють лінгвістичні, спортивні, музично-сценічні, інтелектуальні й творчі секції та гуртки. Запроваджено тематичні зміни: англомовна, туристична, журналістська та спортивна, регулярно проводять спортивні змагання з настільного тенісу, шашко-шашкового турніру, змагання зі спортивного орієнтування. За словами Наталії Мартинович, нинішній рік для “горизонтівців” є особливим – вони відзначатимуть 40-річчя ДСОЦ. Тож програма для вихованців усіх турів буде насиченою різними культурними, спортивними і мистецькими заходами. Уже перший святковий захід це красномовно довів, подарувавши дітям чудовий емоційний заряд і позитивний настрій, адже до привітань приєдналися дитячі творчі колективи Палацу культури і творчості. Завершилося святкове дійство гомінкою дискотекою і яскравим феєрверком.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.