Рятівне коло для виробництва

Промисловість Кременчука опинилася у досить скрутному стані. Деякі з підприємств суттєво скоротили обсяги виробництва, деякі взагалі опинилися на межі банкрутства. На цьому під час чергової сесії міської ради наголосив директор автоскладального заводу, керівник депутатської групи “Трудовий Кременчук” Микола Черниш.
– Найбільшою проблемою для усіх нас залишається збут виготовленої продукції, – зазначив він. – В умовах жорсткої конкуренції в Євросоюзі, до якого планує найближчим часом приєднатися Україна, підприємствам Кременчука буде дуже складно вижити. Водночас деякі регіони України заздалегідь потурбувалися про перспективи своєї промисловості. У цих регіонах створено спеціальні пільгові умови для розвитку підприємств певних галузей, так звані вільні економічні зони. Я ставлю питання: а чому Кременчук не може бути вільною економічною зоною? Ми маємо автомобільний завод, який повинен працювати і користуватися пільгами, маємо інші підприємства машинобудування. Напевно, настав час подумати, як нам рятувати промисловість і робочі місця, – наголосив промовець.
Також Микола Черниш звернувся до голови облдержадміністрації, депутата Кременчуцької міської ради Віктора Бугайчука, присутнього на сесії міської ради, з проханням активно лобіювати це питання заради збереження підприємств, робочих місць, зарплат працівників і врешті наповнення міського бюджету.
Віктор Бугайчук схвально поставився до ініціативи колеги-депутата, однак зауважив, що такі питання вирішує Кабмін, тож міській раді варто звернутися також до уряду.

Ніна ОЛЕКСІЄНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.