6 червня – День журналіста

Шановні колеги!
Цьогорічне наше професійне свято проходить у надзвичайно складну, тривожну й відповідальну пору. Виклики, які постали перед державою і вітчизняною журналістикою, вимагають не декларативного патріотизму, а виважених, рішучих, мудрих вчинків. А ще – правдивого і твердого слова. Адже не даремно і в нашому професійному цеху, та й у народі саме воно, слово, вважається зброєю, яка може протистояти найжорсткішій агресії – інформаційній.
Війна, яку розв’язали проти України наші північні сусіди та їхні поплічники в нашому спільному домі, болем і горем уже відізвалася у багатьох родинах співгромадян, вписує свою чорну сторінку в трагічну історію нації. Але наша історія ще й героїчна. Так було протягом минулих століть і тисячоліть, так є і буде нині й у майбутньому. І саме ми, майстри пера та мікрофона, покликані утвердити віру народу в незнищенності ідеалів, які відстояла Революція Гідності, відстоювати інтереси наших читачів, глядачів і слухачів. Наша повсякденна скромна праця повинна підпорядковуватися служінню людям. Саме такий міцний фундамент української журналістики заклали наші попередники. Ми просто зобов’язані продовжити і примножити ці славні традиції.
Користуючись нагодою, хочу висловити щиру подяку ветеранам засобів масової інформації. Зичу їм міцного здоров’я, родинного затишку, всіляких гараздів.
Нинішнім газетярам, радійникам, телевізійникам, представникам інтернет-видань – усім, хто пов’язав свою долю із непростою і прекрасною журналістською професією, бажаю мужності, гідності, чіткого усвідомлення свого призначення. Нехай гострим буде перо, чутливим – мікрофон, високими – творчі злети. Нехай доля завжди буде до вас прихильною, дорогі колеги.

Григорій ГРИНЬ,
головний редактор Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини”, секретар Національної спілки журналістів України, голова обласної організації НСЖУ.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.