Срібні переливи останнього дзвоника

У школах області пролунали останні дзвоники. Для понад 8700 випускників цьогорічний срібний передзвін став по-справжньому останнім. Під час урочистих лінійок були і сльози розчулених випускниць та матусь – розставатися завжди важко; і слова вдячності рідним школам, вчителям; і побоювання невідомого, яке чекає попереду, в самостійному житті. Й одночасно радість від того, що виросли, стали дорослими. Завершено навчання у школі – важливий етап життя. Учні одинадцятих класів уже склали державну підсумкову атестацію. Після випускних вечорів, які пройшли за святом останнього дзвоника, та отримання атестатів уже не школярі – абітурієнти – готові прийти на зовнішнє незалежне оцінювання.
У дев’ятикласників тести державної підсумкової атестації триватимуть близько трьох тижнів, потім їм вручать свідоцтва про базову середню освіту. Ті, хто попрощався з альма-матер, спробують свої сили на вступних випробуваннях до технікумів, коледжів, училищ, а бажаючі продовжити навчання в школі нарешті підуть на канікули. Учні 5–8-х і 10-х класів до настання омріяного відпочинку ще мають пройти навчальну практику – це буде в першій декаді червня. А потім – сонце, свіже повітря, прогулянки, подорожі… Про те, щоб канікули були повноцінними і цікавими, дбають дорослі. В області збережена мережа позаміських оздоровчих таборів.
Тож із закінченням чергового, складного, навчального року, учні, батьки, педагоги! Гарного відпочинку та нових вражень школярам і вдалого вступу випускникам-2014!
***
DSC_0108На свято останнього дзвоника в Семенівський НВК імені М.М.Хорунжого завітали поважні гості: голова обласної ради Петро Ворона, голова Семенівської районної ради Ольга Мохун, голова районної державної адміністрації Сергій Федорченко, селищний голова Людмила Милашевич та інші. Директор закладу Людмила Вітер разом із гостями вручила атестати про загальну середню освіту 34 випускникам, із яких 8 – медалісти. А передувало урочистій церемонії вперше започатковане селищною радою свято “Благословіння селища”, яке відбулось на площі перед адмінбудинком районної ради. Випускників щиро привітав Петро Ворона. Він зокрема наголосив: “Країна повертається на демократичний шлях розвитку. Вона, як ніколи, потребує інтелектуально розвинених, енергійних, професійних, патріотичних і порядних людей, які б по-новому почали працювати у нашій державі, щоб реалізувати себе як громадяни та особистості, й, звичайно, якомога більше змогли допомогти нашій державі. Користуючись нагодою, я, як професор Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка, був би радий вас бачити серед своїх студентів.
Дорогі колеги-вчителі! Ваш вклад у розвиток держави і виховання нового покоління є неоцінимим. Але хотілося б нагадати, що тільки учитель-особистість може виховати особистість. Найкращі роки для мене були ті, коли я працював із дітьми, і зараз продовжую працювати, але уже у вищому навчальному закладі.
Дорогі батьки! Я щиро вам зичу, щоб ваші діти досягли тих заповітних мрій, які ви ставите перед собою і які вони перед собою ставлять”.
Петро Ворона вручив Грамоту Полтавської обласної ради вчителю історії, депутату районної ради Івану Лопаті та подарунок для навчально-виховного комплексу № 1 ім. М.М. Хорунжого. Він зазначив, що основним подарунком для закладу буде виділення коштів із резервного фонду обласної ради.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”
Петро ГЛАДЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.