Голос громади

Народне віче минулої суботи було особливо насиченим як в інформаційному, так і в емоційному плані. Розпочалося воно традиційним виконанням Державного Гімну, молитвою за Україну та поминанням Героїв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС. Спогадами про перебіг тих днів та про участь у ліквідації аварії поділився ветеран Чорнобиля Володимир Коротинський.
Про непросте сьогодення тих, хто не шкодував свого здоров’я й життя, захищаючи світ від атомної загрози, про подвиг чорнобильців говорив і народний депутат України Юрій Бублик. Він вручив групі ліквідаторів аварії на ЧАЕС подяки народного депутата. Юрій Бублик проаналізував роботу силових структур області. На жаль, констатував парламентар, всупереч домовленостям деякі призначення відбулися без погодження з громадою. Тому він направив депутатські запити до відповідних структур.
Про роботу перед громадою звітував голова обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук. Він наголосив, що в нинішній надзвичайно складній суспільно-політичній та економічній ситуації влада робить основні акценти на стабілізації економіки, поліпшенні стану справ у промисловості, адже це – робочі місця, надходження в бюджет, реалізація соціальних програм. Стратегічний напрямок – залучення інвестицій та реалізація відповідних проектів. Протягом місяця область відвідало кілька іноземних делегацій, які представляли впливові бізнесові структури, для встановлення й поглиблення контактів. Вирішується питання з Укрзалізницею про закупівлю вантажних і пасажирських вагонів виробництва Крюківського вагонзаводу. Реалізуються заходи щодо розвитку нафтогазового комплексу, посилення його внеску в соціальний розвиток територій. Відбулися зустрічі із засновниками провідних агрооб’єднань, на яких ішлося про реалізацію важливих економічних проектів. Водночас у полі зору влади і питання захисту Вітчизни від зовнішніх загроз. Так, реалізується програма щодо створення формування територіальної оборони на базі однієї з військових частин області. Є домовленість із полтавськими промисловцями стосовно всебічної матеріальної допомоги військовим.
В.о. заступника голови – керівника апарату ОДА Роман Чабановський розповів про кроки влади в розвитку освіти, культури, спорту, в молодіжній політиці. Повертаючись до питань нових призначень, він наголосив, що кадрові зміни – головна передумова позитивних зрушень.
Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олег Пустовгар повідомив про кадрові зміни на ОДТРК “Лтава”, про подолання корупційних схем у видавничій діяльності, переведення книговидання на тендерну основу, нові підходи у відзначенні Дня Перемоги. Він спростував чутки, що віднині не будуть вшановувати ветеранів. Окремі порушені на вічі питання особливо бурхливо сприймалися громадою й виносилися на голосування.
У ході Народного віча відбулися акції ”Від серця до серця” та в пам’ять Героїв Небесної Сотні. В рамках останньої молодь встановила фотостенди та фарбувала дерева й тротуарну плитку вапном кольорів Державного прапора України як символу єдності України.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.