У Полтаві та Кременчуці створюють нові підрозділи з охорони громадського порядку

У правління Міністерства внутрішніх справ у низці областей України створюють підрозділи патрульної служби особливого призначення. Це зумовлено перш за все сепаратистськими терористичними атаками, безчинствами бандитських формувань, що фінансуються з-за меж країни, а отже, загрозами внутрішньому порядку і законності. МВС готове залучити більш як 12 тисяч осіб по всій країні до складу нових спецпідрозділів, а також надати озброєння, екіпіровку, керівництво кадровими офіцерами.
У нашій області планують створити три таких підрозділи, йдеться у повідомленні ВЗГ УМВС України. У Полтаві – роти патрульної служби міліції особливого призначення «Каскад» та «Полтава», а в Кременчуці – роту патрульної служби міліції «Кременчук».
Зарахування буде проходити на конкурсній основі. Штатна чисельність, приміром, патрульної роти «Каскад» складатиме 500 осіб. До неї за спрощеною процедурою будуть набирати чоловіків віком від 18 до 45 років, які не працювали у міліції. Але досвід проходження строкової служби у Збройних силах України розглядатиметься як перевага. Їхня заробітна плата буде на рівні міліціонера ППС – від 2000 гривень. Звання присвоюватимуть згідно зі статутом МВС України. Загони спецпризначення будуть діяти і після завершення антитерористичної операції. Формування спецпідрозділів відбуватиметься в найкоротший термін, а тому бажаючим не варто зволікати. Контактні дані координаторів та перелік документів розміщено на сайті УМВС України в Полтавській області: mvs.gov.ua

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.