Зелені шати рідного краю

На теренах Полтавщини завершилася весняна лісокультурна кампанія. З другої половини лютого і протягом березня лісівники висадили понад 1500 гектарів лісу, з яких більше 500 гектарів – нові захисні насадження. Створення останніх в області складає 78 відсотків від загального обсягу садіння нових лісів у лісостеповій зоні. На час осінньої кампанії заплановано створити ще 200 гектарів молодого лісу. На відповідних ділянках висаджено 12 мільйонів сіянців, що складає, за статистикою, 8 дерев на кожного мешканця Полтавщини.
Масштабне садіння провели у Гадяцькому, Миргородському і Полтавському лісгоспах. Водночас лісівники заклали 28 гектарів плантацій новорічних ялинок.
Вагомий етап роботи завершено, та попереду чимало справ – висівання насіння у лісових розсадниках, озеленення територій, прибирання лісових масивів. Нині триває акція “Майбутнє лісу у твоїх руках”, учасником якої може стати кожен, посадивши деревце і таким чином зробивши вклад у функціонування зелених легенів області. У заході вже взяли участь більше тисячі учнів і студентів, примноживши зелений світ рідного краю на понад 100 гектарів лісу.

Прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.