Підтримка молодих і креативних

Починаючи з 2005 року, Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра» взяв зобов’язання щодо фінансової підтримки кращих представників студентської молоді Кременчука. Двічі на рік за поданням керівництва та студентських рад ВНЗ усіх рівнів акредитації у Фонді оголошують прізвища стипендіатів. Така приємна подія відбулася в дев’ятнадцятий раз. Почесний президент Фонду, депутат обласної ради Володимир Матицин особисто привітав лауреатів. Також він оприлюднив приємну новину: за рішенням засновників Фонду в ІІ семестрі 2013–2014 навчального року стипендії отримуватимуть не 9, а 14 осіб – підтримкою Фонду відтепер будуть забезпечені ще п’ять учнів ПТУ.
Стипендіати не приховують радості. Настя Чобенко навчається на останньому курсі професійного ліцею ім. А.С. Макаренка на кравця-закрійника. Мріє стати дизайнером одягу, тож планує продовжити навчання у Дніпропетровську або Києві. Павло Бульба опановує спеціальність фельдшера у медичному коледжі та мріє бути педіатром. Майбутній філолог Альона Савончук називає стипендію Фонду реальною можливістю для подальшого розвитку креативної молоді Кременчука.
– Відчувати підтримку завжди важливо, особливо коли ти молодий, у чомусь наївний, але багатий на ідеї та сповнений ентузіазму, – вважає учениця профтехучилища № 26 Вікторія Ковальчук.
Варто зазначити, що упродовж шести місяців студенти матимуть до власного бюджету додаткові 730 гривень, а учні ПТУ – 500 гривень.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.