Час вимагає неординарних рішень

Із початку наступного року населені пункти, де відсутні генплани та плани зонування територій, згідно із законодавчими нововведеннями матимуть обмеження щодо виділення земель під забудову та розвиток інфраструктури. Тож стан забезпечення територій області новою містобудівною документацією обговорювався на черговій апаратній нараді у голови обласної державної адміністрації Віктора Бугайчука. Участь в нараді взяв перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко.
Як доповів начальник управління містобудування та архітектури ОДА Юрій Петрук, у багатьох населених пунктах ця робота в стадії завершення, а в деяких – не розпочата зовсім. Головна причина – відсутність у бюджетах територіальних громад на ці заходи коштів. На апаратній нараді йшлося про шляхи розв’язання проблеми.
Не менш актуальним було й питання виконання обласної програми розвитку туризму та курортів. Завдяки вжитим заходам область нині – в числі семи найпопулярніших регіонів, ПрАТ “Миргородкурорт” набуло статусу державного значення. Про розвиток галузі переконливо свідчить значне збільшення кількості туристичних фірм, які працюють в регіоні. Відповідно зростають і податкові надходження. Однак існує ще й чимало проблем. Тож, як підкреслив Віктор Бугайчук, для їх розв’язання треба шукати неординарні рішення.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.