Сівба ярих культур триває

За даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації станом на 3 квітня ярі культури в області посіяно на площі понад 175 тисяч гектарів, у тому числі ранні зернові та зернобобові – майже на 100 тисячах гектарів, що становить близько 85 відсотків від прогнозованих показників. У структурі посівів чільне місце займає ярий ячмінь, під який відведено близько 90 тисяч гектарів, горох посіяно на 5 тисячах, овес та яра пшениця займають приблизно по 3 тисячі гектарів. Високими темпами аграрії також сіють соняшник (посіяно майже 40 тисяч гектарів) і цукрові буряки (біля 32 тисяч гектарів), що вже перевищує минулорічні площі. Розпочали господарства й сівбу ріпака, кукурудзи та сої.
Завершується підживлення озимого клину, сільгосппідприємства закривають вологу (роботи проведено більш як на 1 мільйон гектарів), готують грунт під посів ярини (підготовлено понад 400 тисяч гектарів).
Найвищі темпи проведення комплексу весняно-польових робіт у господарствах Гадяцького та Хорольського районів, де ярі культури вже посіяно на площі понад 11 тисяч гектарів. Не набагато відстають від лідерів аграрії Диканського (посіяно близько 10 тисяч гектарів) та Шишацького (більше 7 тисяч гектарів) районів.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.