Герої не вмирають

ДОВОЛІ насиченим був порядок денний Народного віче у неділю, 30 березня, на площі поблизу адміністративного будинку по вулиці Жовтневій, 45, яке вів народний депутат України Юрій Бублик. Зібрання розпочалося панахидою за загиблими Героями Небесної Сотні й хвилиною мовчання. Зі зворушливою промовою до присутніх звернувся архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір.
Відбувся флешмоб, у рамках якого учасники віче, тримаючи жовті й сині прапорці, вишикувалися, створивши контури Кримського півострова, й скандували: “Крим – це Україна!” Таким чином учасники заходу висловили протест проти окупації Криму. Громада заслухала інформацію заступника голови обласної ради Володимира Микійчука про діяльність облради протягом минулого тижня, звіт ради ГО “Майдан” про діяльність, інформацію про формування виконавчих органів влади області, ситуацію в органах місцевого самоврядування, про військово-мобілізаційний стан, кадрову політику в правоохоронних органах. На зібранні було представлено новопризначеного прокурора області Олександра Закорецького. У Народному віче взяли участь народний депутат України Сергій Каплін, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, політичних сил.
У виступах учасники зібрання торкалися різних аспектів нашого життя, але в цей день незмінно звучало: “Герої не вмирають. Їхня самопожертва зобов’язує відстояти вільну й демократичну Україну, зробити її процвітаючою державою”.
***
Чотири питання було винесено на порядок денний чергового зібрання Народного віче минулої п’ятниці, 28 березня. Серед них – обговорення кандидатур на посаду генерального директора ОДТРК “Лтава” та директора облавтодору. Як зазначив, інформуючи з першого питання член президії ради обласної громадської організації “Майдан” Олег Пустовгар, радою Майдану та віче Полтавського євромайдану на посаду керівника “Лтави” погоджено одного з лідерів обласного майдану Євгена Лопушинського, і немає потреби в продовженні дискусії. Та про своє бажання обійняти керівну посаду ОДТРК заявили ще кілька людей. Активні групи підтримки з особливим завзяттям відстоювали окремих із них. Вирішено до кадрових питань повернутися знову, а керівництву області запропоновано взяти до уваги усі внесені пропозиції. А напередодні голова профспілкового комітету ОДТРК “Лтава” Інна Сінько наголосила, що наразі генеральний директор компанії Микола Ляпаненко має чинний контракт із Держтелерадіо України й усунути його з посади може єдино його керівник Олег Наливайко. Вона також закликала прислухатися і до голосу трудового колективу “Лтави”, а це – 225 працівників.
Стосовно кандидатур на керівника облавтодору запропоновано розглянути питання ще й у структурних підрозділах організації в районах.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.