Вивчаються проблемні питання регіону

У ході робочої поїздки в Котелевський район голова обласної ради Петро Ворона та його перший заступник Володимир Марченко оглянули ділянку річки Котельва, де були проведені роботи з відновлення водності за кошти фонду охорони навколишнього природного середовища області. Вони відзначили ефективність використання бюджетних ресурсів. Керівники обласної ради також відвідали комунальну установу «Історико-культурний заповідник «Більськ», поспілкувалися з працівниками заповідника, цікавилися науковою, археологічною роботою. Петро Ворона наголосив на необхідності реконструкції приміщення установи, створення експозиції музею, в якому вже є понад 11,5 тисячі експонатів.
***
Петро Ворона, Володимир Марченко, голова постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Тетяна Корост відвідали обласний клінічний протитуберкульозний диспансер і розглянули проблеми будівництва каналізаційних очисних споруд. Начальник управління капітального будівництва ОДА Сергій Шульга повідомив, що планується збудувати сучасні очисні споруди з триступеневим рівнем очистки і продуктивністю 96 кубометрів стоків на добу. Тендерні процедури проведені, обладнання виготовляється в Чехії. Вартість робіт нині становить понад 12 мільйонів гривень. Керівники і депутати обласної ради оглянули будівництво нового корпусу стаціонарного відділення диспансеру та висловили ряд зауважень. Було визнано за необхідне рекомендувати виділити з обласного бюджету кошти для належного впорядкування обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру.
***
Потребують термінової реконструкції колектори КП «Полтававодоканал» в обласному центрі. Їх оглянули Володимир Марченко, Тетяна Корост, кандидат на посаду першого заступника голови ОДА Олег Пругло, директор департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів Ігор Піддубний, профільні фахівці. За інформацією гендиректора підприємства Олега Кретовича, для усунення наслідків аварій на колекторах встановлені потужні насоси та прокладені пластикові труби. Але це не вирішує проблему, потрібні значні кошти на реконструкцію аварійних ділянок. На думку Тетяни Корост, для розв’язання питання треба об’єднати зусилля підприємства, обласної та Полтавської міської рад, зокрема консолідуючи кошти фонду охорони навколишнього середовища області та міського бюджету.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.