Формула щастя від Мірзаахмата Норбекова

Президент заснованої у 2003 році у Харкові академії самовідновлення людини Мірзаахмат Норбеков – автор кількох методик оздоровлення організму без ліків. Популярністю користуються його книги “Інтуїція – це прорив у майбутнє”, “Мудро їмо – довго живемо. Міфи й істина про правильне харчування”, “Як прожити до 112 років? Суфійські секрети успіху”. В Полтаві автор презентував читачам книгу “12 днів із життя Тамерлана. Трактати про таємниці вічного життя”. До вашої уваги – найцікавіші тези з його виступу.

Оптимістам завжди щастить
– Причиною наших проблем є нелюбов до себе. Ми самі створюємо свою реальність. Слово “щастя” я розумію по-східному. Багато хто прагне матеріальних багатств, а врешті-решт приходить до духовного світу, бо саме він дає нам рівновагу. Наближаючись до цього, ми дивимося на життя іншими очима. Ні на кого не ображаємося і нікого не ображаємо. Зникають претензії, користь.
Східна притча розповідає про чоловіка, який завжди був чимось невдоволений і чимдалі ставав усе похмурішим. Лише коли дожив до ста років, почав посміхатися, радіти навколишньому світу. І тоді старець звернувся до людей зі словами: “Односельчани, ви мене простіть – я все життя хотів, щоб щастя до мене йшло, а коли мені виповнилося сто років, зрозумів, що кожна мить мого життя – щастя”.
Ми порпаємося в минулому або переймаємося майбутнім, а життя проходить повз нас… Жити треба сьогодні. Щаслива та людина, яка задовольняється малим, тим, що в неї є. Така людина ніколи не буде ні на кого кричати, їй легко йти по життю. Ключ до щастя всередині нас: варто трішки попрацювати над собою – і все зміниться на ліпше.
Формула одужання
Треба увесь час слідкувати за осанкою. Від правильності осанки залежить здоров’я. Наслідок сутулості – остеохондроз. Поперековий остеохондроз особливо небезпечний для чоловіків після 50 років. Як виробити правильну осанку? Підніміть руки вгору й уявіть, що для вас із неба Бог відправляє корону. Рух зробили – корону одягли. Ось такою має бути королівська осанка.
Складно керувати власними емоціями. Щоб виховати волю, спробуйте, наприклад, чотири доби тримати руки в кишенях. Так тренується вольовий центр. Якщо ви будете посміхатися навіть тоді, коли вам не весело, лицеві м’язи запам’ятають посмішку, і в подальшому вона стане звичною. А в людини, яка багато посміхається, покращуються настрій і самопочуття. Омар Хайям стверджував: “Життя – міраж, але радісним будь”.
У молодості через роботу з отрутохімікатами я потрапив до лікарні. Задихався, мучили болі, й один мудрий чоловік порадив мені щоранку ходити пішки. Як усі “нормальні” люди, я поставився до цього скептично, але рано-вранці почав прогулянки. Згодом повернувся до ранкових армійських обтирань. Дихати стало легше. І у якийсь момент відчув, що дихаю вільно. Почав бігати. Тепер увесь час рухаюся, ні на що не скаржусь. У свої шістдесят я знаю, що попереду – сімдесятилітній рубіж. Дійду і буду рухатися до вісімдесятирічного… Я – щаслива людина. Маю трьох синів, чотирьох дочок, внуків і внучок.
Для збереження зору
Якщо працювати в тісному приміщенні з поганим освітленням, кришталик ока втрачає еластичність. Раджу: прикріпіть на шибку марку або інший дрібний предмет і час від часу дивіться спочатку на нього, а потім удалину. М’язи ока будуть тренуватися, а те, що тренується, – розвивається. І коли офтальмолог скаже вам, що зір не відновлюється, доведіть протилежне!
У природі невиліковних хвороб не існує, бувають лише невиліковно ледачі люди. Не бійтеся невдач, страх паралізує. Потрібні терплячість і наполегливість. Терплячій людині в цьому житті все дано.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.