Чудодійний лимон

Лимон – чудовий засіб для покращення травлення, оскільки стимулює утворення жовчі. Також лимон підтримує зв’язування кальцію в організмі й допомагає регулювати вагу тіла, очищує печінку та нирки, завдяки наявності солей калію та глюкози сприятливо впливає на серце. Високий тиск, судинні захворювання, тромби – усі ці негаразди допоможе здолати лимонна дієта.
Ми звикли вживати лимони під час простуди, грипу, але чомусь не звертаємося до нього за допомогою, коли дошкуляють відкладання солей, хвороби суглобів, шарування нігтів. А даремно!
Майте на увазі: у шлунку лимонний сік викликає лужну реакцію, тому його не варто боятися тим, хто має підвищену кислотність. Тобто соком лимона можна знімати печію. У лимоні все цінне – м’якоть, жовта та біла шкоринка. Останнім часом часто говорять про користь лимонних кісточок.
Якщо сік здається вам надто кислим, розведіть його водою і випийте зранку натщесерце. Спочатку вичавте у чашку з водою чверть лимона. Поступово збільшуйте дозу до половини і цілого плоду. При цьому дослухайтеся до власного організму, чи не виник будь-який дискомфорт.
У чистому вигляді лимонний сік можна закапувати в ніс (по 2 краплі у кожну ніздрю) при мігрені. Шматочком лимона рекомендують протирати місце укусу комах, білою частиною шкірки радять масирувати ясна для їх зміцнення.
У косметології сік лимона застосовується для відбілювання шкіри. Його наносять тампоном на чисту поверхню шкіри і змивають через 15 хвилин. Також шматочком лимона можна полірувати нігті, якщо вони ламкі, з білими плямами, що свідчить про нестачу в організмі кальцію та цинку.
Для боротьби з ГРВІ спробуйте кілька разів на день пити лимонний сік із теплою водою і медом, а тіло протирати підкисленою водою (до 1 літра води температурою 20 градусів додати сік одного лимона).
Підготував Дмитро БІЛАЙ.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.