Зарадить алое

Цій рослині притаманні чимало лікувальних властивостей: знімає запалення, знищує бактерії, лікує обпечені місця, швидко загоює рани, сприяє кращому засвоєнню їжі, розчиняє жовч і навіть очищує повітря.
У народній медицині при бронхіті, плевриті, пневмонії використовуються лікувальні суміші з алое.
Для виготовлення такої суміші беруть листя рослини, якій виповнилося 3–5 років, два тижні витримують його у темному місці при температурі 4–8 градусів, потім миють, подрібнюють і заливають окропом у співвідношенні 1:3. Через годину-півтори добутий таким чином сік віджимають. 100 мілілітрів соку алое змішують з 500 грамами подрібнених волоських горіхів і додають 300 грамів меду. Вживають по 1 столовій ложці три рази на день.
Інша суміш готується зі 100 грамів листя алое, 500 грамів свинячого жиру, 25 грамів почищеного часнику, 50 грамів березових бруньок, 50 грамів меду, 100 мілілітрів коньяку, 6–8 висушених і перетертих на порошок шкаралуп від білих курячих яєць. Інгредієнти ретельно перемішати, перекласти у банку і 5–6 днів тримати в теплому місці, щодня перемішуючи. Вживати по столовій ложці на день за півгодини до їди.
Ліки за цими рецептами рекомендують вживати для підвищення імунітету і навіть при туберкульозі.
Вугри на обличчі рекомендується протирати ватним тампоном, змоченим у такій суміші: дві столові ложки дрібно нарізаних листків алое залити склянкою окропу, залишити на 2 години, після чого процідити.
При лупі варто скористатися іншим рецептом. Сік алое змішати з чистим медичним спиртом (на 4 частини алое – одну частину спирту) і втирати у шкіру голови. Процедуру повторювати через день протягом 2–5 місяців. Зберігати суміш у холодильнику.
Підготувала Світлана Поліщук.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.