На захисті інтересів людей

В ОКІА “Новини Полтавщини” відбулася прес-конференція голови Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Володимира Оніщенка.
За 12 місяців минулого року під пильне око державної установи потрапили ринки багатьох товарів та послуг: медичних препаратів, житлово-комунального господарства, ритуальних послуг тощо. Накладено близько трьох мільйонів гривень штрафів, із яких два мільйони триста тисяч гривень сплачено.
Досі не виплатило штраф ТДВ “Полтаваавтотранс” – єдиний суб’єкт господарювання, що надавав послуги автомобільним перевізникам і пасажирам на ринку автостанційних послуг, реалізовував квитки автомобільних перевізників пасажирам на приміських маршрутах загального користування за вартістю з урахуванням додаткових 20 відсотків. Такі дії не відповідають чинному законодавству. Близько двох років тривав судовий процес. Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу територіального відділення повністю, зобов’язавши ТДВ “Полтаваавтотранс” сплатити до Державного бюджету 136 тисяч гривень штрафу та 136 тисяч гривень пені.
Також відбулися перевірки медичних закладів і аптечних мереж. Триває робота на ринках молока.
– Нині, на нашу думку, сільськогосподарські підприємства дуже різко підвищують ціни на молоко для промислової переробки. Ми направили вимоги до суб’єктів господарювання, аби вони обґрунтували свою методику встановлення вартості. Будемо шукати шляхів, щоб стабілізувати ситуацію на ціновому ринку і, можливо, понизити закупівельні й оптово-відпускні ціни на готову продукцію молокозаводів, – зазначив Володимир Оніщенко.
У плані перевірок на поточний рік – аналіз ринків будівельних матеріалів, житлового будівництва й ринків приєднання до інженерних мереж електро-, газо-, тепло-, водопостачання й водовідведення.
– З’явилася проблема закупівель бітуму в Полтаві й ремонту доріг за кошти місцевого бюджету, – розповів Володимир Оніщенко. – Щодо збитків місцевих бюджетів буде порушено кілька справ, які плануємо закінчити в першому кварталі 2014-го.
За словами Володимира Оніщенка, жодного разу до цього часу установа не перевіряла сільських рад, зосереджуючи увагу на містах обласного підпорядкування та районних центрах. Тож у листопаді 2013-го було направлено близько 700 відповідних запитів. У результаті – ряд порушених справ по роботі органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання.
– Ми захищаємо інтереси людей, – наостанок наголосив посадовець. – Полтавське територіальне відділення постійно займає лідируючі позиції в Україні.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.