“Його величчя – на усю планету…”

Це – слова лубенчанки, члена Національної спілки письменників України, лауреата кількох літературних премій Ольги Хало з її нової книги “Я вас кохала…”, присвяченої стосункам Тараса Шевченка і княжни Варвари Рєпніної. Презентацією цієї книги розпочалися в Лубенській міській бібліотеці для дітей Шевченківські читання, влаштовані задля популяризації творчого доробку Тараса Шевченка, збільшення інтересу молодого покоління до його особистості та з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження поета.
Перший розділ читань проходить у місті над Сулою під гаслом “Лубенці про Шевченка”. В книгозбірні діє тематична книжкова виставка “Шевченкова криниця”, де представлені твори Великого Кобзаря; спогади про нього людей, чиї імена пов’язані з лубенським краєм; публікації лубенців про Шевченка, повідомляє сайт міської ради.
Цікавим для присутніх на читаннях – старшокласників першої школи – виявився інсценований уривок із поеми “Я вас кохала…” під класичну музику, це дало можливість юнакам і дівчатам відчути атмосферу епохи й романтичність почуттів людей того часу.
Авторка ознайомила слухачів із історичними подіями, що лягли в основу її книги, розповіла про свої літературні пошуки. Юні читачі поспілкувалися з письменницею та бібліотекарями, переглянули видання творів Тараса Шевченка, почитали поезії.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.