Влада області працює у штатному режимі

В облдержадміністрації відбулася нарада для життєзабезпечення області, яку провів голова ОДА Олександр Удовіченко. Участь в ній взяли голова обласної ради Іван Момот, керівники силових структур та органів виконавчої влади, причетні до вирішення цих питань.
Ситуація напружена як у країні, так і на Полтавщині, підкреслив очільник області. Він подякував усім, хто у ці дні забезпечував і забезпечує функціонування господарського механізму, та представникам силових структур, які не допустили протистояння, а головне – побиття і кровопролиття серед мирного населення.
Керівник області визначив два основних завдання. “Зараз є дві основні задачі для нас і для кожного з вас, – сказав голова ОДА, звертаючись до присутніх. – З одного боку, повинен бути спокій на територіях, а з іншого – повинен функціонувати весь механізм життєзабезпечення тут у нас, на Полтавщині. Для цього необхідно, щоб кожен на своєму робочому місці робив усе необхідне задля попередження форс-мажорних ситуацій”.
З повідомлень керівників правоохоронних органів, Державної служби з надзвичайних ситуацій, житлово-комунального господарства, дорожньої служби, підприємств енергопостачання йшлося, що ситуація в підпорядкованих їм напрямках перебуває під контролем.
Особлива увага була приділена роботі соціальних служб, своєчасності соціальних виплат, функціонуванню закладів охорони здоров’я та освіти.
– У штатному режимі діють фінансові органи, – повідомив директор департаменту фінансів ОДА Павло Кропивка. – У порівнянні з аналогічним періодом минулого року є приріст надходжень до бюджету в 4 відсотки.
На завершення Олександр Удовіченко ще раз наголосив на необхідності забезпечення можливості мирного волевиявлення громадян. Звертаючись до організаторів мітингів, народних депутатів, депутатів інших рівнів, нагадав про необхідність дотримання досягнутих домовленостей. Влада гарантує безпеку проведення мирних заходів, наголосив він. Заради збереження мирного процесу влада готова до переговорів, скільки потрібно і коли потрібно. У той же час застеріг не провокувати людей на протистояння з владою й міліцією, захоплювати адміністративні будівлі, йти на повідку в радикальних угруповань, у яких зовсім інші політичні цілі. При такому розкладі влада не гарантує безпеку тим, хто вдається до силових методів.
“Я обіцяв і обіцяю, що зроблю усе необхідне, щоб мирно пережити цю кризу”, – сказав Олександр Удовіченко. “Робити це треба з обох сторін, бо в іншому випадку наші діти і онуки не простять нам кровопролиття в ході протистояння. Ми – цивілізовані люди й цивілізована країна і знайдемо мирний вихід, щоб застерегтися від прірви громадянського конфлікту”, – наголосив Олександр Удовіченко.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.