Заява депутатів Полтавської обласної ради

Жителі Полтавщини глибоко стурбовані загостренням суспільно-політичної ситуації в країні, зумовленої подіями, що останнім часом відбуваються в Києві. Внутрішній конфлікт, який почався з мирних акцій протесту, переріс у масові безлади, силове протистояння, загибель людей.
Україна – велика європейська держава і за своєю територією, і за перспективами розвитку. Ми всі дуже різні, у кожного свій характер, свої політичні уподобання, своє світосприйняття. Але всі ми – українці, єдиний народ, який усвідомлює багатовікове історичне минуле Вітчизни, дбає про її сьогодення та майбутнє.
Ми вистраждали незалежність і соборність України, стали господарями у власному домі, здобули довгоочікуване світове визнання. Відтак, маємо бути гідними місії, покладеної на нас долею: продовжити героїчні досягнення наших попередників, виправдати їхні сподівання, стати гордістю для нащадків.
Події, що сьогодні відбуваються на вулицях нашої столиці, ставлять під загрозу мир і стабільність у державі, подальший соціально-економічний розвиток України та її регіонів, благополуччя народу, можуть спровокувати громадянську війну.
Саме тому, відстоюючи інтереси виборців, ми вимагаємо від Президента забезпечити виконання законів України, закликаємо якнайшвидше врегулювати конфлікт мирним шляхом, що дасть можливість консолідувати суспільство та владу.
Ми також вимагаємо від мітингуючих на майдані припинити незаконні дії і повернути протестні акції в мирне демократичне русло.
Лише наполегливою працею ми зможемо зберегти нашу державу, досягти вагомих здобутків, примножити її силу, авторитет, можливості, досягти зміцнення економічного потенціалу України.
Єдність нашого народу є запорукою стабільності та розвитку, зростання добробуту людей у демократичній правовій державі.
Прийнята на другому пленарному засіданні двадцятої сесії Полтавської обласної ради шостого скликання 23 січня 2014 року.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.