Олександр ГРИГОРЕНКО: “Приємно працювати з відповідальними, порядними людьми”

– Ефективне функціонування “Полтавамашу” ґрунтується на повсякденній наполегливій роботі всього колективу, – розповідає про трудові будні підприємства голова правління ПАТ “Полтавський машинобудівний завод” Олександр Григоренко. – Мені подобається одна мудра думка: “Не потрібно боятися робити те, чого не вмієш. Варто пам’ятати: аматор побудував Ковчег, а професіонали – “Титанік”.
Підприємство працює з 1951 року, виготовляє обладнання для м’ясокомбінатів, птахофабрик, оснащення до парових і газових турбін. Більшість експорту продукції припадає на Росію. Підтримують ділові стосунки з Білоруссю, Молдовою, Туркменистаном.
– Хоча зараз нелегко, але виробничі темпи не збавляємо. Ми вийшли на 100 відсотків у порівнянні з результатами 2012-го. У 2014-му плануємо подолати 15-відсотковий бар’єр приросту виробництва, – продовжує Олександр Григоренко.
ПАТ “Полтавамаш” бере участь у профільних міжнародних та всеукраїнських виставках, де запозичує досвід і демонструє власні напрацювання. Останнім часом нарікань на продукцію заводу дуже мало. Це – показник надійності.
Протягом 2012–2013 років підприємство вклало значну суму для придбання нового обладнання – металообробних центрів японського виробництва. У 2013-му стали до ладу три з них, усього мають п’ять таких механізмів. Також закупили інше високотехнологічне обладнання. У 2012-му розробили й виготовили три дослідних зразки міні-ліній із виробництва сухопресованої тротуарної плитки. Загалом за останніх п’ять років обсяги виробництва нових видів продукції сягають 60 відсотків загальної кількості виготовленої продукції.
– Зараз у конкурентному середовищі одна з найважчих справ – завоювати замовника, – розповідає Олександр Григоренко. – Також важливо здолати стереотипне мислення людей, переконати їх у тому, що потрібно опановувати новітні технології й не давати собі професійного перепочинку.
Протягом 2013 року відділення, де виготовляють лопатки, працювало лише з двома вихідними, виробництво триває цілодобово. Механізми обслуговують молоді люди з вищою освітою – випускники Харківського політехнічного, Полтавського національного технічного університетів.
– Даємо дорогу молоді. Основні вимоги – це бажання працювати, вчитися, прагнути кар’єрного зростання, – ділиться думками Олександр Григоренко. – Керівники підрозділів повинні опікуватися підлеглими. Приємно працювати з відповідальними й порядними людьми.
Саме такі трударі “Полтавамашу”. Сумлінно ставляться до обов’язків токарі Василь Пароннік, Сергій Резніченко, оператор верстатів із числовим програмним управлінням  Роман Ткаченко, налагоджувальник верстатів із числовим програмним управлінням Юрій Шудря, начальник механозбирального цеху Олег Нос. Вирізняється з-поміж колег Євген Московець. Два робітники протягом своїх змін не можуть виконати той обсяг роботи, який осилює він сам. Євген за фахом токар, має вищу освіту. Вимоги до виробничого процесу ставить прості – справне обладнання, інструменти, відповідні креслення й заготовки.
ПАТ “Полтавамаш” має спортивний комплекс “Зеніт”. Співробітники підприємства мають змогу займатися настільним тенісом, шахами, футболом, волейболом. До Дня машинобудівника на підприємстві проводять урочисті зібрання, концерти, турніри.
– Я – фанат спорту, але цікавлюся й фаховою, художньою літературою. Свого часу незабутній міський голова Полтави Анатолій Кукоба подарував мені книгу “Сто мудрих думок”. Відтоді й почав колекціонувати крилаті вислови. Інколи цитую своїм співробітникам, щоб підтримати їх у складних життєвих ситуаціях. Я – людина наполеглива, максималіст, – зазначає Олександр Григоренко. – Підприємство – це моя гордість. Хочеться, щоб усі працівники пишалися, що трудяться тут, отримували гідну платню й сумлінно виконували обов’язки. Зараз “Полтавамаш” – висока марка продукції. Треба, щоб так було і надалі. Не все ідеально, інколи й ми помиляємось. Але, як кажуть, хто не помиляється, той нічого не робить…
Цими днями Олександрові Михайловичу виповнюється 55 років. Зоряни приєднуються до численних привітань з цієї нагоди й щиро зичать давньому другу газети, воїну-інтернаціоналісту, заслуженому машинобудівнику України Олександру Григоренку козацького здоров’я, родинного затишку, невичерпної енергії, оптимізму, натхнення та успіхів у всіх добрих починаннях на благо підприємства, рідного краю й України!

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.