Опалювальний сезон проходить у штатному режимі

Ситуацію в різних областях і містах країни у галузях теплоенергетики, газо-, водопостачання, дорожнього господарства, роботи комунальних, аварійних структур і служб із надзвичайних ситуацій обговорили учасники Всеукраїнської відеоселекторної наради під головуванням віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула та за участю керівників профільних міністерств і відомств. Полтавщину на нараді представляли голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, заступник голови ОДА Борис Галушко, керівники ряду департаментів, управлінь і структур.
– За даними Гідрометцентру, в найближчі 5 діб на більшості території країни температура буде коливатися від –11 морозу вночі до +8 тепла вдень. У цих складних для систем теплопостачання погодних умовах збільшується вірогідність аварій на теплотрасах та електромережах. З початку опалювального сезону вже було 5 аварійних ситуацій, проте всі аварії оперативно ліквідовані. Уряд тримає ситуацію на контролі, – наголосив Олександр Вілкул. – У Мінрегіоні працює цілодобовий штаб, який координує дії в регіонах, і у разі необхідності їм надається допомога.
Олександр Вілкул акцентував увагу керівників Укравтодору, голів облдержадміністрацій і міських голів на необхідність прискорення робіт із розчищення доріг державного та місцевого значення від снігу і льоду.
Загалом опалювальний період в країні проходить у штатному режимі, локальні пошкодження тепломереж ліквідуються оперативно, протягом доби. На всіх підприємствах галузі цілодобово працюють аварійні бригади, поінформував міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.
Про хід опалювального сезону, роботу теплопостачальних організацій, наявні запаси пально-мастильних матеріалів, піщано-сольової суміші, стан розрахунків за енергоносії доповідали керівники областей. Серед проблем – необхідність збільшення фінансування розділів Укравтодору для закупівлі пального для техніки і необхідних матеріалів для розчищення доріг та прискорення укладання угод між Нафтогазом України і обласними енергопостачальними компаніями на постачання природного газу в наступному році. Ці ж проблеми є й на Полтавщині. Про них доповів Олександр Удовіченко. Всі системи життєзабезпечення населених пунктів Полтавщини працюють у штатному режимі, запевнив він. Полтавська область була відзначена серед тих, хто має кращі показники розрахунків за енергоносії.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.